Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TURNEJI PO ZADARSKOJ ŽUPANIJI

Bandić: Braniteljima ću vratiti dignitet

bandić
Davor Javorović/PIXSELL
05.12.2009.
u 13:13

Milan Bandić na turneji po Zadarskoj županiji poručuje kako će braniteljima i Domovinskom ratu vratiti dignitet. Našalio i na račun svoje brade koju kaže, nije obrijao od pada Vukovara, 18. studenog 1991. godine.

Milan Bandić, predsjednički kandidat od ranoj je jutra krenuo na turneju po Zadarskoj županiji. Mještanima općina i gradova koje je posjetio, dijelio je sadnice maslina, a najmlađe je obradovao nogometnim loptama s natpisom svojega imena. Starije mještanke Posedarja u kojem se okupilo 200-tinjak ljudi Bandića su očekale pjesmom "Evo zore, evo dana, evo nama Bandića Milana". Prije nego se popeo na pozornicu, iz razglasa se orio Thompson, no glazba je ubrzo utišana. Obraćajući se mještanima Posedarja, Milan Bandić je kazao kako će kao budući predsjednik napraviti sve da hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu vrati dignitet i da su hrvatski branitelji ti zbog kojih se i kandidirao. 

- Na žalost u 19 godina ni jedna Vlada ni predsjednilk nisu podvukli crtu razdjelnicu i proglasili hrvatske heroje, a ja ću učiniti sve da Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima vratim dignitet. Želim Hrvatsku gospodarskog prosperiteta, socdijalne pravde i jednake šanse za svvih. Uvijek ću čuvati dostojanstvo ove zemlje - govorio je Bandić s pozornice.

Uvjeren u pobjedu na predsjedničkim izborima, Bandić je kazao kako će premijerki Kosor već u siječnju predložiti izradu strategije ravnomjernog razvoja Hrvatske.

- Ja sam samo šljaker i slušam ljude. Oni koji su pljunuli na mene pozivam da izvade sve iz ladica ali neka ne idu ispod pojasa. Nisam nikad uzeo ni kune i nisam se kandidirao zbog moći i love - kazao je Bandić.

Milan Bandić nije htio komentirati optužbe iz stožera Ive Josipovića o dodatku ekstra minuta na televiziji. Poželio mu je tek, kao i ostalim kandidatima, sve najbolje u kampanjii.

Na upit da li će večeras podržati ministra Božidara Kalmetu, Bandić je rekao da je to pitanje za premijerku Kosor i da on Kalmetu nije niti doveo u Vladu.

Najavio je da kao budući predsjednik neće uzurpirati rezidenciju na Brijunima i da tamo neće ljetovati.

Našalio se i na račun svoje brade koju kaže, nije obrijao od pada Vukovara, 18. studenog 1991. godine.

Naravno, Bandić nije ni propustio u Posedarju pomaziti ni zlatnog retrivera.

Milan Bandić u nastavku turneje po zadarskoj županiji prisustvovao je i nogometnoj utakmici Zadar - Hajduk, nakon koje je popio piće u kultnom kafiću Lloyd pokraj katedrale Sv. Stošije. Tamo se sastao i sa zadarskim nadbiskupom msgnr. Ivanom Prendžom. No, o čemu su razgovarali nije htio otkriti. Prije večerašnjeg nastupa Prljavog kazališta, službenog benda njegove kampanje, Bandić se obratio okupljenim Zadranima kojih se na zadarskih rivi okupilo nekoliko tisuća.

- Ja nemam stranku, moja stranka jedina je Hrvatska, ali imam vas, i preduvjet da bi mogli napraviti gospodarsku strategiju i besplatno obrazovanje, penzije za umirovljenike, i vratiti povjerenje i dignitet hrvatskim braniteljima. Od 2. veljače više ništa neće biti kao što je bilo. Ujedinit ćemo naciju zajedno i otvoriti put gospodarskom prosperitetu - kazao je Milan Bandić.

Komentara 66

SA
samar
09:23 06.12.2009.

A kako ćeš ti to kikašu kad neznas niti što znači ta riječ. Izražavaj se hrvatski i reci ako već želiš - dostojanstvo. Nemaš ga ni sam , kako ćeš ga drugima vratiti? Šic doma i ne izlazi vani.

OB
-obrisani-
20:41 06.12.2009.

tome some, znaš li ti uopće kad je bio Vihor? moj glas ide TUĐMANU još samo 74 dana mesića pozdrav vaš zmijicamala

Avatar zampzmija
zampzmija
15:27 05.12.2009.

Bahahaha.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije