Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Produbljuje se sukob zbog Bandićeva poigravanja predsjedničkom kampanjom

Bandić bježi od obračuna sa Zoranom Milanovićem

Milan Bandić
22.09.2009.
u 19:41

I na jednom i na drugom sastanku upravo bi on i njegovo kalkuliranje s predsjedničkom kandidaturom trebali biti glavna tema.

Sutra sam na putu, a u subotu i nedjelju bit ću u Njemačkoj – rekao je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdivši tako da se nema namjeru pojaviti ni na sutrašnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a, ni na subotnjem sastanku Glavnog odbora te stranke.

I na jednom i na drugom sastanku upravo bi on i njegovo kalkuliranje s predsjedničkom kandidaturom trebali biti glavna tema. Bandić se nije pojavio ni na prethodnoj sjednici Predsjedništva, a već je poznat njegov običaj da one sjednice na koje i dođe napušta nakon kratkog vremena ispričavajući se neodgodivim obvezama.

Prilika na Skupštini

Izbjegavanjem sučeljavanja s vrhom stranke Bandić najvjerojatnije kupuje vrijeme za odluku o predsjedničkoj kandidaturi znajući da bi ga i na Predsjedništvu i na Glavnom odboru sigurno pitali zašto se cijelo vrijeme poigrava strankom. Ipak, pojavit će se na sjednici Gradske skupštine u četvrtak, a budu li njegovi protivnici dovoljno isprovocirani mogli bi ga i tamo pokušati istjerati na čistac.

Bandić vjerojatno računa da se na takav potez njegovi protivnici ipak neće odlučiti jer bi tako i u javnosti pokazali svu razjedinjenost stranke. U SDP-u su, očito, odlučili konačno razriješiti slučaj Bandić, no zagrebački im gradonačelnik i dalje izmiče usput razvijajući svoju vlastitu kampanju.

Mladi protukandidat

Tako je danas u zgradi Gradskog poglavarstva primio nadbiskupa Marina Srakića, predsjednika Hrvatske biskupske konferencije, i uručio mu 1,1 milijun kuna donacije za obnovu đakovačke katedrale. Nadbiskupov posjet, bez obzira na formalni razlog, teško je ne čitati kao crkvenu podršku Milanu Bandiću, a da će mu se to isplatiti svjedoči i burni pljesak zaposlenika gradske uprave koji su dočekali nadbiskupa.

Na ceremoniji je Zdravko Mamić Bandiću obećao potporu 1,6 milijuna navijača Dinama. Bandićev gotovo potpuno otvoren ulazak u kampanju mogao bi pomoći Davoru Bernardiću, mladome saborskom zastupniku, koji mu je naumio preoteti mjesto šefa zagrebačkog SDP-a. Zaključi li dovoljno veliki broj SDP-ovaca da Bandić izdaje stranku, mogli bi mu bez obzira na sve okrenuti leđa. U utrku će, potvrdio nam je danas, i dogradonačelnik Ivo Jelušić.

Ključne riječi

Komentara 38

LU
Lujo123
22:10 22.09.2009.

21:13h splitskaljeta - točno, ali trebal bi videti OŠ Vidovec - ta nema ama baš ništa osim par dobrih učitelja koji rade u nevjerojatnim uvjetima. Dođe mi da se rasplačem kad vidim tu jadnu dječicu u kakvoj školi uće. Škola je trebala biti srušena ove godine i sagrađena nova, ali hebi ga nema novaca za školu.

SP
splitskaljeta
21:13 22.09.2009.

A osnovna škola u Granešini i dalje nema dvoranu za tjelesni odgoj.

PA
Pantagana
22:00 22.09.2009.

A tko će Milanoviću plaćati kredit za stan i auto, ako mekne Bandića. Ljudi moji sve se to plaća iz naših džepova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije