Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Banskim dvorima ljutiti
Povratak na članak

Bandić bi porez na nekretnine, a iz Vlade odgovaraju: Sve ćemo razmotriti

Od 16. kolovoza krenut će trotjedna javna rasprava o poreznim zakonima, sve primjedbe će se razmotriti i onda odlučiti, kažu u Vladi

Komentari 65

Avatar indigo25
indigo25
11:39 11.08.2018.

A da netko pita narod što bi oni htjeli

VL
Avatar Toni Broo
Toni Broo
12:42 11.08.2018.

Bandić za sebe tvrdi da je socijaldemokrat, a porez na nekretnine koji i nije porez na nekretnine već komunalna naknada prema zadnjem prijedlogu zakonodavaca je čisti socijalizam jer bi se taj porez lomio na onima sa više nekretnina i onima koji imaju novije nekretnine dok bi većina plaćala isto, a neki i manje. Bandić samo dokazuje da je on istinski socijaldemokrat u praksi jer u Zagrebu na neki način subvencionira 70% Zagrepčana tako da daje naknade na male mirovine, svim učenicima omogućuje besplatne udžbenike, roditelji plaćaju najjeftinije vrtiće, socijalno ugroženima se daju stanovi i subvencioniraju režije i sad traži da bogati daju više preko tzv. poreza na nekretnine. Osobno se ne slažem sa socijalnom politikom koju Bandić vodi, ali mi je isto tako smiješno da ga većinom napadaju tzv. ljevičari u politici i komentarima koji uopće ni ne znaju što je bit socijaldemokracije već im se sve svodi na 1945. i Tita, paradiranje u LGBT povorci i zaštitu migranata. To su vrijednosti današnjih istaknutih tzv. ljevičara u Hrvatskoj koji Bandića preziru jer provodi svoju kakvu takvu socijaldemokraciju u praksi i nije salonski-ljevičar i demagog kao većina SDP-ovaca i normalno tko nije u njihovom toru je izdajnik nove ljevice, ljevičara i njihovih komentatora koji ne znaju što je kultivirana argumentirana rasprava, već samo sipaju hajku, šovinizam, prozivke, etikete i spinove prema onima koje odrede za metu.

VL
ST
stefj
11:21 11.08.2018.

Ma nema, kakvo porezno rasterećenje... Od početka godine broj zaposlenih u javnom sektoru narastao je za preko 16%, a sada se po hitnom postupku zapošljava još 300 ljudi... Reforma zdravstva svela se na povećanje nameta kroz veća davanja na plaću i veće trošarine. Reforma javne uprave svela se na spajanje i seljenje, nema niti jedan propis ili namet manje, nema povećanja efikasnosti ili smanjenje broja ljudi. Reforma mirovinskog svodi se na namjerno uništavanje 2. stupa... Marićeva mantra da se treba paziti na rashodovnu stranu proračuna svela se na 10 milijardi veće planirane rashode slijedeće godine... Uglavnom, rashodi rastu brže i više od prihoda, reforme se svode na to kako, kome i koliko novaca još uzeti, te kako još nekoga uhljebiti, čak niti ne smanjuju parafiskalne namete... Struka i mladi nisu baš toliko blesavi, pa da ne vide da tu nema neke budućnosti. Em sada rade većinom za državu, a ne za sebe, em mogu biti sigurni da će im država sve uzeti i u budućnosti, naročito mirovinu. Mi koji smo tu, smo gotovi, nema nam spasa, no naša djeca ipak imaju svjetliju budućnost, samo ne u Hrvatskoj...

VL
DU
Deleted user
11:44 11.08.2018.

Kao djete je mastao samo da mu je vidit taj trajvan a danas vam kroji gace, je.o ti americki san

VL
A1
Ardo 1944
11:47 11.08.2018.

On bi uveo porez na nekretnine,a katastar i zemljišna knjiga se razlikuje kao nebo i zemlja.Uzalud vam trud svirači.

VL
HR
hr76
11:51 11.08.2018.

Referendum! Zaustavili su ga jer kao porez na nekretnine ni ne planiraju uvesti! Taj referendum se mora ponovno aktualizirati pa da to pitanje poreza na nekretnine riješimo jednom zauvijek!

VL
Avatar tituš
tituš
11:13 11.08.2018.

Kad ovaj bandit popiše sve svoje nekretnine i na njih dobije ovjeru mjerodavnog državnog tijela i ispravno ih prikaže a ne kao svoj penthaus u Bužanovoj koji dijeli sa psom Rudijem koji je u naravi cijeli njegov, provjereno dronom snimljeno, a vjerojatno knjižen na više vlasnika i time ne bi podlijegao porezu, da ne govorimo o cijeloj listi nekretnina i d.o.o. društava, kao i imovini koja nije pod jurisdikcijom hrvatskog zakonodavstva, ondda se može javiti za plaćanje poreza. On misli kako će uvesti porez na nekretnine građanima, pa tim porezom platiti svoje porezne obveze, e tako je moguće i lako laprdati. Dok ne riješi pravosudne probleme, on se ne bi smio pojavljivati u javnosti jer time utječe na tijekove kod još nepravomoćnih postupaka ..

VL
DU
Deleted user
12:04 11.08.2018.

U zadnje vrijeme Bandić sve vise uskace umjesto Pupovca.Nova taktika.

VL
RU
rus4
11:54 11.08.2018.

Možda ti fali malo novca da pošpricaš ove silne komarce u Zagrebu...

VL
AL
alphazulu99
12:07 11.08.2018.

Uvodjenje poreza na nektretnine znaciti ce smanjenje broja stanovnika za nekoliko stotina tisuca. Mnogi nisu odselili jer su u RH imali nekakvu nekretninu koja je imala odredjenu vrijednost. Ako uvedu porez, ta ce nekretnina predstavljati teret i povod za iseljavanje.

VL
DU
Deleted user
11:19 11.08.2018.

porez na nekretnine. pa naravno. to je stabilan izvor doprinosa za državnu kasu. a i vrijeme je da se nekretnine gledaju kao rizična investicija a ne kao posjed.

VL
CH
che99
11:17 11.08.2018.

lopina, sitni populist, prevarant, za hospitalizaciju

VL
Avatar Ronin
Ronin
11:29 11.08.2018.

Ja bi Europske plaće? Hoće li to razmotriti drugovi iz HDZločinačke organizacije sa svojim ortakom Pupijem?

VL
DU
Deleted user
12:41 11.08.2018.

Njegova stranka je marginalna. Čovjeku bi umjesto da izmislja kojekakve teme bilo bolje da priprema obranu za optužnice koje su mu pred vratima

VL
IL
iluzionist
13:16 11.08.2018.

Razmišlja li ovaj rednek kakav je ovo impuls mladima da bježe iz Hrvatske!? Pa tko obrazovan i mlad uopće ima hrabrosti danas kupiti nekertninu i zasnovati obitelj u Hrvatskoj uz ovakvu vlast?

VL
LA
larala
12:34 11.08.2018.

bandić bi kupovao glasove socijale koju je navukao u zagreb preko leđa ljudi koji su zagreb izgradili....g. bandic, di ste vi bili dok je moj otac gladovao da bi izgradio kucu, gdje ste bili dok je za tu kucu placao porez na zemlju, ciglu, zrno pijeska?....a, da...bili ste daleko od zagreba, od poreza i nameta pa nemate pojma, jednako kao ni vecina onih koji vas podržavaju u ovakvim nebulozama. usput, tko ima više, znaci da se više odricao i gladovao...krov nad glavom mu je bio važniji od propuštanja kroz guzu i osobnih užitaka....i,sad bi vi takve kažnjavali porezom na nekretnine kako bi nagrađivali propalice i neradnike. sram vas bilo.

VL
RI
rightside
11:23 11.08.2018.

bandicu,, ti ocito mislis da si dobro postupio predlazuci kao pomoc vladi, ovaj porez..)))) no o tome da je to smislio drug plankovic, da to moze pregurat preko tebe, a ti da ces malo "glumit" neslaganje sa poreznom reformom,,nisi razmisljao da ce itko to povezat,,)))) bandicu, sta si stariji to si nivniji,,plenkovic ce te ionako u zatvor pospremit,,osim ako ne pomognes hdz-u da makne plenkovica i tih par njegovih, iz vlade i iz stranke,,onda imas sanse bit cjenjen u gradu,,ovako, odzvonilo i tebi i plenkovicu,,))) ma gle,koji glupan moze predlozit zako o porezu na nekretnine ako se zna kako je prosao prvi pokusaj?? po tome zakljucujem da ti samo prenosis njihove zamisli,,manipuliraju s tobom,, pazi se,

VL
Avatar 5moh1
5moh1
12:20 11.08.2018.

he he he he he

VL
KA
kapunjohan
12:26 11.08.2018.

Bandić lupa bez veze o nekim reformama , kakva je to reforma koju predlaže ,,porez na nekretnine ,, na koje su građani ionako već davno platili sve poreze. To je opet uzimanje od građana , čemu onda niži PDV i druga sniženja stopa , kad želi drugom žlicom i više. Najveća reforma su dobra ,,radna mijesta,, a tu su sve polizike do sada bile ,,tanke,, pa i bezidejni nekreativni Bandić.

VL
PA
paleontolog
12:19 11.08.2018.

Bandic bi porez na nekretnine, pa uvedite mu ga extra, samo za njega, pa nek placa, ima nekretnina!!!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.