Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osudio Sjevernu Koreju

Ban Ki-moon traži od Pjongjanga da prekine sve nuklearne aktivnosti

ban ki moon
Foto: Reuters/PIXSELL
06.01.2016.
u 18:30

Ban navodi da se radi o novom očitom kršenju više rezolucija Vijeća sigurnosti, unatoč ujedinjenim pozivima međunarodne zajednice na prekid tih aktivnosti

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon zatražio je od Pjongjanga da prekine sve nuklearne aktivnosti i da poštuje svoje obveze sa svrhom stvarne denuklearizacije.

U izjavi za novinare Ban je jasno osudio objavu Sjeverne Koreje o testiranju hidrogenske bombe.

On je taj četvrti sjevernokorejski pokus ocijenio vrlo zabrinjavajućim i duboko destabilizirajućim za regionalnu sigurnost i naglasio da nanosi teške štete  međunarodnim naporima neširenja nuklearnog oružja.

Ban navodi da se radi o novom očitom kršenju više rezolucija Vijeća sigurnosti, unatoč ujedinjenim pozivima međunarodne zajednice na prekid tih aktivnosti.

Dodao je da Ujedinjeni narodi izbliza prate razvoj događaja u uskoj suradnji s međunarodnim organizacijama poput Organizacije za zabranu nuklearnih pokusa (CTBT).

>>Republikanci okrivili Obamu za aktivnosti Sjeverne Koreje i pozvali Kinu da obuzda Pjongjang

>>Stručnjaci skeptični da se radi o H-bombi

Komentara 13

DU
Deleted user
18:46 06.01.2016.

Tko ovoga nešto pita ? Nebitan lik u beznačajnoj ustanovi.

DR
dragica949
19:36 06.01.2016.

UN,preskupa i pretroma organizacija, bez ikakve stvarne moći.

Avatar lvan12
lvan12
20:19 06.01.2016.

Ban Ki-moon južnokoreanac traži od sjeverne koreje da prekine s nuklearnim aktivnostima... pitam se zašto!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije