Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
antifašistička liga

'Baldasar nije jedini koji prijepodne sjedi u SAB-u, a popodne s ljudima u crnom

Milorad Pupovac
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/2
13.05.2014.
u 14:58

Milorad Pupovac uime Antifašističke lige, koja je ogorčena što je u Splitu uz Dan pobjede otkriven spomenik koji nosi naziv po ustaškom zapovjedniku, ističe da Ivo Baldasar nije jedini gradonačelnik koji je sudjelovao u veličanju ustaštva

Ivo Baldasar nije jedini gradonačelnik koji je sudjelovao u događajima kojima se veliča ustaštvo i kojima nije problem prijepodne sjediti u SAB-u, a popodne s ljudima u crnim uniformama, istaknuo je Milorad Pupovac, član Antifašističke lige, koja je ogorčena sudjelovanjem splitskoga gradonačelnika na otkrivanju spomenika poginulim pripadnicima IX. bojne HOS-a, nazvane po ustaškom zapovjedniku Rafaelu Bobanu.

Ta je svečanost bila u petak u Splitu, a Baldasar je, uz splitsko-dalmatinskoga župana Zlatka Ževrnju, osnivača HOS-a Dobroslava Paragu i ratnog zapovjednika spomenute bojne Marka Skeju bio jedan od govornika.

– Dvojica govornika rekla su da je početak današnje Hrvatske 10. travnja 1941., dan osnivanja NDH, i da ništa između nije povezano s današnjom Hrvatskom. Rekli su kako je to razdoblje između produkcija neistine, kazao je Pupovac naglasivši da je sve to protivno ustavnim vrijednostima RH temeljenim na antifašizmu. Time se najdirektnije negiraju te ustavne odredbe, kaže Pupovac, a javlja HRT.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Usto, Antifašistička je liga pozvala Vladu, predsjednika RH i crkvene vlasti da se "distanciraju od takvih poruka i jasno kažu da ta vrsta legitimiranja ustaške NDH, koja je počinila zločine prema Hrvatima antifašistima, Srbima, Židovima, Romima te zločin izdaje dijelova vlastita teritorija i omogućila okupaciju, ne može imati ništa zajedničko s Danom pobjede i Danom Europe."

>>Otkriven spomenik 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban

Komentara 78

Avatar Feniks
Feniks
15:21 13.05.2014.

Pupovac ni riječi nije progovorio na rehabilitaciju četništva i Draže Mihailovića u Srbiji. Očito mu to paše.

KR
kristov
15:20 13.05.2014.

E pupi, pupi, šta li te tek čeka kada ova banda napusti vlast, a među njim i ti. Ne će više biti prilike biti u vlasti, hrvatski narod je sazrio, svesti ćemo vas na realni postotak i točno toliko ćete biti zastupljeni. Puno toga će se rezati i ukinuti! Pada mi na um, svojevremeno su ti sudruzi po ideologiji i pripadnosti, znak Univerzijade proglašavali ustaškim, danas je crna boja ustaška, desna ruka ustaška. Nije vam lako živjeti sa ustašama u glavi, no to je samo tvoj - vaš problem! Ta tvoja zločinačka liga biti će zabranjena, a antifašisti će morati potražiti novi teren za provedbu svog zločinačkog nauma!

TO
torcidaš
15:24 13.05.2014.

O kakvoj vi antifašističkoj ligi pišete, to su sve ljudi koji su zagovarali i još i danas se nisu odrekli agresivne okupatorske fašističke politike srbije prema Hrvatskoj. Po čemu su to oni antifašisti, oni su prije fašisti gospodo moja. Ni jedan od njih nikada nije osudio velikosrpsku fašističku pšolitiku prema Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije