Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPISALA KOBNI DAN

Baka djevojčice o majci: Čula sam vrisak i vidjela da je bebi pokrivala modrice šminkom

Nova TV
05.04.2021.
u 21:41

"Umivali su dijete, ja sam stavila maloj ovako ruku na prsa, srce ovako radi. To nikad nisam vidjela koliko sam stara za moje godine", prepričava shrvana baka

Baka preminule djevojčice iz Nove Gradiške optužila je majku da je šminkom pokrivala ozljede na djetetu. Sve je, kaže, prijavila i Centru te ih molila da spase dijete od majke. U razgovoru za Novu TV opisala je i kako je izgledao kobni dan.

Što se zapravo te srijede događalo u vašem domu?

Čula sam kako je zaplakala i vrisnula. Čula sam joj mater... Dok sam ja izletila... Nikad, nikad u pidžami nisam izletila. Izletila sam da vidim. Ona *** drži u rukama, dijete mrtvo, leti niz ulicu i zove njega. Oni izlete, tu je ova kuća, izlete. Što je bilo, ona kaže, eto, gotovo je, mrtva je. Umivali su dijete, ja sam stavila maloj ovako ruku na prsa, srce ovako radi. To nikad nisam vidjela koliko sam stara za moje godine. I on kaže hitna, vozi na hitnu. Ne hitna, ne hitna, otići će nam djeca, otići ćemo u zatvor. On je dijete stavio u auto i odvezao na hitnu'', rekla je baka preminule djevojčice.

>> VIDEO Dirljive poruke, svijeće i igračke na ogradi bolnice u Klaićevoj za preminulu djevojčicu

Rekli ste mi ranije da je majka prikrivala djevojčici ozljede. Kako i na koji način?

''Šminkom, sjenilo. Ja vidim, ja nisam ni primijetila da je dijete imalo plavetnilo ispod očiju. Što da ja vama kažem? Što ja vama na to imam reći? Nije mi dala unuku, ja sam išla u Centar. Čim sam vidjela prvu masnicu na mojoj unuci, ja sam otišla u Centar, prijavila sam je'', kazala je baka.

Što su vam rekli u centru kad ste prijavili majku?

''Ja sam rekla anonimno. A nema veze, je l' ja rekla ime ili ja prijavila anonimno, to je nasilje nad djetetom. Oni su došli. Ja sam rekla da dijete ima modrice. Drugi dan je došla gospođa koja je bila u nadzoru. Kaže dijete je spavalo. Da ona po zakonu nije smjela skidati dijete'', rekla je baka.

Je li i vaš sin zakazao?

''Njega ne branim, nek' je moj sin. Ja samo mogu reći - ako je znao, a morao je znati. Kad sam mu rekla ''dijete je plavo'', ona je njemu rekla 'udarilo se dijete'. Svi su oni zakazali. Svi su oni zakazali. Centar. On kao otac'', napomenula je baka.

Vaš je sin izvršio nasilje nad vama?

''Moj sin je izvršio nasilje prošle godine nada mnom, manipulacijom njezinom. On jest pokojnog oca tukao, to nemamo, tu ima dokaza. Ona je malo, malo odlazila, papiri svi imaju, svi dokazi postoje, u Centru isto dokazi postoje'', istaknula je baka.

>> VIDEO Bivši udomitelji teško ozlijeđene djevojčice Branko i Darija Bojić nakon tragične vijesti

Jeste vi primjetili da djevojčica ima svrab i otkud svrab?

''Ja sam to prijavila, sad vam kažem. Ja sam otišla u četvrtak i rekla sam: 'Molim vas sad sam došla i neću više doći, nemojte reći da sam ja bila. Maloj opada kosa, mala sva je po vratu izgrebana, mala je plava, mala jednostavno, kako da vam kažem, utučena. Molim vas, spašavajte dijete!''' Zašto ste dijete uzeli iz obitelji? Molim vas, spašavajte dok nije kasno, ona nju maltretira.

U utorak su bili kod psihologa u Centru, ona je kažem, povratila tamo. Ona je rekla da je viroza, majka. Gospođa rekla da je vodi doktoru. U srijedu, a u srijedu se desilo to šta se desilo. Sam dragi Bog zna... Ja da sam znala da je ona moju unuku toliko tukla, ja bih joj slomila ruku'', shrvano je rekla baka.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
21:53 05.04.2021.

užas!kakvi su to zakoni gdje socijalna služba nema pravo pregledat dijete?kakvi su to zakoni????

IB
iva.begovic
09:19 06.04.2021.

Koliko puta je ova baka pričuvala malenu.? Uzela ju k sebi. Pomogla snahi. Koliko godina ima ta baka, čime se bavi? To pitajte novinari, ne potičite ljudsku patnju i tragediju. Istražujte uzrok, a ne posljedicu. Možda baka po cijeli dan sjedi na kauču i gleda turske serije dok je mlada žena, kat ispod, na rubu snaga sa četvero male djece od kojih jedno ima kožnu bolest pa je plačljivo i razdražljivo. Izostala je podrška šire obitelji. Ne države, ne socijalne službe nego podrška šire obitelji i njih treba staviti na stup srama.

PO
Polarus
00:01 06.04.2021.

hdzova posla... koliko vam treba narode ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije