Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINANCIAL TIMES O “KRIMINALNOJ HRVATSKOJ”

Bajs se ne boji da će bomba uplašiti turiste

bajsb.jpg
import
25.10.2008.
u 16:31

Hrvatska želi da se na nju gleda kao na suncem okupanu turističku destinaciju, s plažama, ribarskim selima i jedrilicama. No, bomba postavljena pod automobil u središtu Zagreba bila je podsjetnik na to da Hrvatska ima mračnu stranu, toliko opasnu da bi mogla destabilizirati cijelu zemlju - objavio je najnoviji broj uglednoga britanskog dnevnog lista "Financial Times" pod teškim naslovom "Kriminalna Hrvatska".

Napisa u inozemnim medijima koji će atentat na Nacionalova vlasnika staviti u kontekst opće sigurnosti, a onda i hrvatskog turizma zasigurno će biti još. Turističke vlasti smatraju da ne treba ništa izvanredno poduzimati.

– Osobna sigurnost u Hrvatskoj visoko je rangirana među našim turistima i uvjeren sam da će tako ostati bez obzira na posljednja događanja. Sada poduzimati neke izvanredne mjere, moglo bi samo biti kontraproduktivno – procjenjuje ministar turizma Damir Bajs.

Čelnik najveće turističke grupacije u nas, predsjednik Uprave grupe "Adriatica.net" Marko Vojković, kaže kako je bomba u glavnom gradu svake zemlje svakako udarac i njezinu turizmu.

– Sve je utoliko neugodnije jer je turizam i na udaru ekonomske krize. No, turističkoj industriji ne preostaje mnogo. Možemo samo nastojati da kvalitetom i konkurentnošću svojeg proizvoda stvorimo protutežu cijeloj situaciji – kaže Vojković.

Inače, gosti su Zagreba nakon preksinoćne eksplozije u srcu Zagreba ostali posve mirni, posvjedočili su u TIC-u i najbližim hotelima, Jadranu i Dubrovniku.


B.Matković: Hrvatska je sigurna zemlja

ZADAR – Zbog posljednjih nekoliko ubojstava u Zagrebu, ma koliko ona bila strašna, ne može se reći kako je u Hrvatskoj eskalirao terorizam, nego je riječ o mafijaškim obračunima – rekla je sinoć u Zadru državna tajnica MVP-a Bianca Matković. Dodala je kako je Hrvatska sigurna zemlja, bez obzira na percepciju koju stvaraju mediji. Bianca Matković još je kazala kako ti događaji apsolutno neće dovesti u pitanje europsku budućnost Hrvatske niti će unijeti strah u narod, a što se, ističe, želi postići. (G. Ši.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije