Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba za rezervaciju
Povratak na članak

Bajs dogodine za domaće goste želi cijene niže 10 posto

U Ministarstvu turizma rade na mjerama kojima bi se trebalo potaknuti ljetovanje naših građana na Jadranu, u planu su poticaji i za tamošnje domaćine i za potencijalne goste.

Komentari 27

OB
-obrisani-
16:43 06.10.2010.

Vratite radnicima radnicka odmaralista pa ce biti i domacih gostiju.

VL
OB
-obrisani-
11:02 06.10.2010.

jadranske domaćine koji turistima iz Hrvatske ponude popuste u tjednima izvan ljetne špice ------------------------------ Bajs, šetaj ti po Opatiji u Studenom mjesecu. Btw, to bi bila diskriminacija, i ne bi fino odjeknulo u svijetu. Cijene moraju biti iste za sve.

VL
KU
kumajanja
09:12 06.10.2010.

Bajsčino,tebe i vecinu HSS-trupa treba procesuirati...kupujes jeftine poene kod budalasa?

VL
DU
Deleted user
09:20 06.10.2010.

Tih 10 % znači vrlo malo odnosno onaj tko nema novca za ljetovanje, tih minus 10 % ga neće potaknuti da krene put hrv. rivijere ili će to biti vrlo rijedak slučaj. Ne može RH imati i ovce i novce odnosno ne mogu ugostitelji duž Jadrana imati tako postavljene cijene da \"ožmiknu\" strane goste koji imaju redovito nekoliko puta višu kupovnu moć nego domaći i istodobno zadovoljne domaće goste. Ili jedno ili drugo... U stvarnosti, nekadašnja odmarališta i sindikalni turizam je znatno punio te statističke podatke o domaćim gostima, ali tih objekata je malo preostalo u funkciji, a i od njih slabe vajde jer je sve ostalo na hrv. obali skupo i uzalud jeftina postelja kad je provod, čak i skroman (popiti piće i pojesti sladoled), manje-više nedostupan takvim gostima. Istina, pravi kaos što se tiče ljetovanja domaćih će nastati kad uvedu drakonski porez na vikendice i uslijedi njihova masovna prodaja strancima. Baš vikendice, iz epohe 70-ih, su neki ublaživač i čine more i dalje dostupnim određenim slojevima koji su se tada \"snašli\", zar ne? Surova realnost je da hrvatska rivijera više nije za domaće goste i kako bi Amerikanci rekli \"Get used to it!\" (naviknite se na to)... I za mnoge strance smo preskupi, iako je recimo piva u hrv. lokalima bagatela za one koji žive u Londonu ili Oslu. Obalni \"business\" je ljuštenje gostiju niže i srednje kupovne moći po zapadnim EU mjerilima i tu naš niži sloj nema više što tražiti...

VL
AU
aurora08
09:36 06.10.2010.

kaj su zato komunisti pljackali hotele kaj budu sad kmetu, robu i slugi spudtili 10%, da mu spuste i 50% opet je more zanjega znanstvena fantastika, ja sam odavno prestao pomagat komuniste pljackase i nejdem vec kod njih, a svoju bajtu na bracus am prodao

VL
OB
-obrisani-
09:45 06.10.2010.

Bajs dogodine za domaće goste želi cijene niže 10 posto a za prijatelje i susjede Slovence te buduče EU sugrađane cijene niže 20 posto radi stare ljubavi, razumjevanja i poštovanja. Ukoliko Slovenski turist svu hranu i ostali materijal doveze saa sobom u vikendicu i ne plati ni turistične takse onda za takve važi isti popust kao za domače od tek 10 posto..

VL
DU
Deleted user
09:53 06.10.2010.

Cijene na Jadranu su puno previsoke i za strance a kamoli ne za domace i to je srz problema. Da sam ja hotelijer, dao bih u toku cijele sezone cijenu polupansiona u tri zvjezdice za 35 eura i za 4 zvjezdice za 40 eura. Snizio bi cijene jela i pica (zasto mora na primjer u objektima Valamara 0,1 vina na case kostati 23 kune!!!!!) pa da vidis kako bi ljudi dolazili i trosili. Na kraju bi svi zaradili i svi bi bili zadovoljni. Ali ne, grof Eltz i njemu slicna gamad mora zaraditi milijune dok radnici krepavaju od gladi. Biti ce ove zime puno njih gladnih kruha na obali. Nazalost! To je dragi Bajsu püroblem hrvatskog turizma i mozes ti promovirati koliko hoces, odrani gost nece vise nikada doci i jos ce povuci sa sobom 100 ostalih koji su htjeli doci ali pouceni iskustvima odranoga nece doci. Dobar glas se daleko cuje, los jos dalje!

VL
Avatar Robinzon
Robinzon
10:03 06.10.2010.

Moja supruga penzionerka povela na Brijune sestričnu penzionerku i na upit u turističkoj agenciji u Fažani ima li za penzionere kakav popust, dobija odgovor: Nema! Penzioneri i ne idu na Brijune.

VL
Avatar Topgen
Topgen
10:59 06.10.2010.

Bajs je lud. Pa to je cista diskriminacija. EU ce popi*dit i to mu zabranit subito presto. Za dobrobit turizma , Cesima treba zabranit da unose hranu.

VL
MY
mystery023
11:00 06.10.2010.

Bajs je tu ideju iznio ko da je njegova nova genijalna misao. a nije. bilo je takvih prijedloga sa puno strana, po meni je bila najbolja ideja ona o snižavanju cijena za 10% al ne na način na koji to Bajs želi napraviti (vansezonski smještaj), nego po vrlo jednostavnom principu...nakon ljetovanja svakom domaćem turistu (koji ima račune za usluge, naravno) vratit 10% iznosa. Na taj način bi se pod 1. smanjio utjecaj sive ekonomije, tj. iznajmljivanja na crno, usluga bez računa i sl., pod 2. povećao broj domaćih turista, pod 3. povećao prihod države jer na svakom računu je i PDV, koji se u slučaju ljetovanja \"na crno\" ili neodlaska na ljetovanje ne obračunava. 23% dobiješ, 10% izgubiš. Ako i odaziv bude manji od očekivanog, razlika od tih 13% u najgorem slučaju bilancu dovodi na nulu. A kad to uvedeš onda ti inspektori (koji u većini slučajeva ne rade ništa) postaju suvišni, jer je u interesu turista dobit račun za usluge, dakle, ljetovati u legalnom smještaju.

VL
Avatar Zagrebacki frenter
Zagrebacki frenter
11:10 06.10.2010.

Znaci, opet dvostruke cijene? Ja, koji dolazim sa putovnicom zemlje EU moram platiti 10% vise nego onaj sa Hrvatskom osobnom? Pa to ti se, Mister Bajs, zove diskriminacija, i nisam siguran da ce EU i njezini gradjani biti odusevljeni tvojom idejom... Tim vise sto su Grcka, Turska, Crna Gora, Tunis, Maroko, i da ne nabrajam druge, puno jeftiniji od tvoje \"tako lijepe, tako tvoje\"... Na mene, s takvom politikom cijena, ne racunaj... Bok Mister Bajs, zurim...

VL
QQ
qqq
11:36 06.10.2010.

frafin ti onda slobodno idi u tursku, grčku itd., i zašto ne bi to bilo moguće ako je berlusconi davao poticaje talijanima u istu svrhu. svaka čast na prijedlogu bajs. a ti frafin možeš ostat i na sjevernom moru kupat se možda njemačka bude dala nekih popusta za ove se eu putovnicama

VL
OB
-obrisani-
11:39 06.10.2010.

Ma Bajs je malo odlutao. Svakako izvan špice možeš naći smještaj jeftino. Kakva korist domaćim turistima ako je hladno pa ne mogu ni noge skvasiti.

VL
MM
Mladen Miletić
11:48 06.10.2010.

Bajs dogodine za domaće goste želi cijene niže 10 posto, to če se i ostvariti. Najbolje riješenje svi smješataji imaju u sebi pojedine prostore koji su neuređeni ili sa dosta nedostataka djelom ne funkcionira ovo ili ono a nalazi se u nekoj \"klasi\" to nikako iznajmljivati stranim gostima !

VL
HR
hrvatskipravoslavac
11:55 06.10.2010.

Zakaj ne prijavimo policiji skup sa performansom, dojdemo jen lijepi vedar dan na HNK TRG, recimo, izvadimo iz kombija nekoliko gipsanih bisti tita, mesića, josipovića, pušićke, čačićke i svih kojih se sjetimo; pa se kao i oni koji su nedavno palili hrvatsku zastavu na cesti u ime \"umjetnosti\" ne skupimo, izađemo i poslažemo sve te gipsane biste po podu, pa po redu - MLATI!!?

VL
OB
-obrisani-
12:14 06.10.2010.

Pa to je super. I ja sam domači gost jer več puno, puno godina dolazim na Hrvatski Jadran a da sigurno dobijem 10 posto popusta (ipak sam Slovenac) na recepciji za svaki slučaj ču ponijeti i zastavu NK Dinamo, novii CD Thompsonovih pjesama i brušuru sa starim domoljubnim govorima Dr. Tuđmana i Dr. Sanadera.. Bičemo ponovo kao več mnoge godine svoji na tuđem uz 10 posto popusta..

VL
PA
patuljčica..
12:34 06.10.2010.

Koja bedastoća! Niža cijena za hrvatske turiste, ali samo izvan soezone. Dakle, obitelji s djecom automatski otpadaju ( škola ). Ta mjera namjenjena je godovo siljučivo penzićima ali naši penzići jedva imaju i za golo preživljavanje a kamoli za hotelee pa makar i izvan sezone. Dakle, neće donijeti nikave razultate a i poruka je Hrvatima - nemojte rađati djecu, ne isplati se.

VL
PA
patuljčica..
12:39 06.10.2010.

Hrvatski turizam ima sreću što su Hrvati tradicionalisti pa će iz tradicionalnih razloga ljetovati na domaćim destinacijama. Da ih je više pokretljivjih i radoznalijih odavno bi se preselili u Tursku, Grčku, Španjolsku, Maltu, Tunis.....em je skupa sa avio prijevozom jeftinije, em je usluga kvalitetnija.

VL
X2
xychhr-200
12:43 06.10.2010.

Danas... i već duže vremena si prosječni Hrvat ne može priuštiti da ode na (vlastito) more niti jedan dan... a sve to zbog GAMADI koja nas je opljačkala i dovela na prosjački štap... nabili su RIGOROZNE namete... digli cijene u nebo... a ovaj gore sada bulazni o nekom popustu od 10%. Da mi je samo znati kako to uopće misli provesti. Pa zar misli da su strani turisti toliko glupi i da će se (s pravom) osjetiti diskriminirani..???... te će početi izbjegavati dolaske u RH.

VL
MU
muh
12:43 06.10.2010.

Tako je bilo u Jugi pa sam u Makarskoj kao stranac (jer nisam imao sa sobom jugo dokumente) platio više nego moji kolegi.Mislim da to nije dobro.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.