Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAČUNALNA PRIJEVARA

Bajkama o suživotu virtualni američki vojnik prevario ženu za desetke tisuća kuna

Facebook
Foto: /DPA/PIXSELL
1/2
11.02.2021.
u 15:02

Iz policije upozoravaju građane da ne nasjedaju na prijevare putem društvenih mreža

Iz PU brodsko-posavske izvijestili su kako su u srijedu zaprimili prijavu o kaznenom djelu računalne prijevare, kojim je oštećena 73-godišnjakinja. Policiji je prijavila da je putem društvene mreže stupila u kontakt s jednom osobom, koja se predstavila kao američki vojnik.

Počinitelj je 73-godišnjakinju doveo u zabludu o mogućem zajedničkom suživotu te ju naveo da na račun u turskoj banci uplati nekoliko desetaka tisuća kuna, nakon čega je oštećena shvatila da je prevarena.

- Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela, te dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu - navodi se u policijskom priopćenju.

Iz policije upozoravaju građane da ne nasjedaju na prijevare putem društvenih mreža te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također, građani su pozvani da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.

- Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet, te na poveznici Internet prijevare - poručili su iz policije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije