Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bajka o 'obećanoj zemlji Irskoj' završava. Francuzi prvi upozorili na mračnu stranu priče

25.09.2022. u 08:03

Irci sada plaćaju oglase da privuku Hrvate, a otkriveno je i kamo su nestali vukovarski Srbi – eno ih u Irskoj, oni su četvrtina od 20 tisuća radnika s RH putovnicom

Ključne riječi

Komentara 60

VE
vecernjimario
09:12 25.09.2022.

Kaže frend koji je radi u njemačkoj da mu je super. Pitam ga koliko radi? Kaže, deset sati dnevno, svaka subota radna i jedna nedjelja u mjesecu. Kaže da spava u iznajmljenoj sobi i djeli kupaonicu s još jednim radnikom. Doma ima kuću i nikad nije toliko radio. Mislim, tko je tu lud?

VA
vapor
09:40 25.09.2022.

Neka ljudi idu zarađivat u Irsku, jer im je to najvažnije. Nije im bitno što su građani drugog reda, što žive zajedno sa egzotičnim strancima u istim stanovima i pognute glave rade što god im se i kad god kaže. Lova je najvažnija, zar ne? Evo i u Hrvatskoj danas radi 70,000 stranih radnika jer pristaju na ovdašnje uvjete. Svijet tako funkcionira. Nema drame.

ZA
zagabria8
08:49 25.09.2022.

Irska za veliku većinu koji nisu doktori ili IT-ovci nikada bila obećana zemlja. Preskupi stanovi loše kvalitete, skupi troškovi i ne ostane ti puno za uštedjeti. A kad krene kriza a krene redovito otpuštaju ekspresno, u zadnjoj krizi 2008 nezaposlenost je u pola godine sa 3% narasla na 18%. Strane kompanije tamo otpuštaju šakom i kapom da uštede jer to nije njihova matična zemlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije