Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bajakovo

Rumunj u kamionu skrivao 16 stranih državljana

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija
28.03.2018.
u 10:12

Kako navode iz policije slučaj je zabilježen u 2.22 sati kada je rumunjski državljanin sa teretnim vozilom kojim je upravljao pristupio redovitoj graničnoj kontroli na Bajakovu

Djelatnici policije i carine danas su na MGCP Bajakovo, u teretnom vozilu rumunjskih registracijskih oznaka, pronašli 16 stranih državljana koji su pokušali ilegalno prijeći državnu granicu skriveni u posebno ograđenom dijelu vozila.

Kako navode iz policije slučaj je zabilježen u 2.22 sati kada je rumunjski državljanin sa teretnim vozilom kojim je upravljao pristupio redovitoj graničnoj kontroli na Bajakovu. Zbog sumnje na krijumčarenje, policijski su službenici u suradnji sa carinskim službenicima izvršili dodatni RTG pregled vozila koji je njihovu sumnju i potvrdio. Potom su u tovarnom dijelu vozila uočili poseban skriveni prostor ograđen polovnim namještajem, u kojem se nalazilo 16 stranih državljana, odnosno pet državljana Indije, devet Pakistana i po jedan državljanin Iraka i Afganistana. Ovi su državljani nezakonito pokušali prijeći državnu granicu, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske, određena zabrana ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj i pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju. Rumunjski je državljanin, uz kaznenu prijavu radi sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije