Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEHOK PORUČIO:

Bajaga nastupa na Špancirfestu: Varaždin nije Karlovac!

Ivan Čehok
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
16.08.2018.
u 12:54

Ponukani otkazivanjem koncerta Momčila Bajagića Bajage u Karlovcu na Danima piva, oglasili su se bivši pripadnici 7. gardijske brigade "Pume" koji su u otvorenom pismu zatražili da se srbijanskom pjevaču otkaže nastup u Varaždinu.

Nakon zahtjeva branitelja da se otkaže nastup Bajage na Špancirfestu zakazan za sutra, oglasio se i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok koji u njegovu nastupu ne vidi nikakav problem, prenosi N1

– Bajaga je nastupao dva puta u osam godina u Varaždinu. Nikada nje bilo protivljenja tom nastupu niti negativnih reakcija. Vjerojatno je to jeka onoga što se dogodilo u Karlovcu, ali Karlovac nije Varaždin – rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Ponukani otkazivanjem  koncerta Momčila Bajagića Bajage u Karlovcu na Danima piva, oglasili su se bivši pripadnici 7. gardijske brigade "Pume" koji su u otvorenom pismu zatražili da se srbijanskom pjevaču otkaže nastup u Varaždinu. 

Ivan Čehok
1/24

– Mi kao branitelji borili smo se za slobodnu i demokratsku Republiku Hrvatsku – demokratsku u smislu da svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje, da pjeva i sluša što želi, ali da se pritom poštuju drugi bez vrijeđanja i ponižavanja. Nije nam namjera nametati neke zabrane, ali kao branitelji i građani imamo pravo na svoje stajalište, a još više na poštovanje kakvo imaju svi veterani u demokratskim zemljama. Smatramo kako je krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebice za hrvatske branitelje, organizirati nastup srpskog pjevača Momčila Bajagiča-Bajage koji je tijekom Domovinskog rata zajedno s ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju na teritoriju međunarodno priznate Republike Hrvatske", stoji u priopćenju "Puma".

Podsjetimo, Bajagi se pripisuje pjevanje četničkih pjesama u Kninu, no nigdje nema dokaza da se to dogodilo. On je također u nekoliko navrata isticao da se protivi ratu i aktivno je sudjelovao u prosvjedima protiv Miloševićeva režima. 

U videu pogledajte dio koncerta Momčila Bajagića Bajage:

Komentara 137

AG
Agricola
13:08 16.08.2018.

Pametno. Čehok je nedavno branio Thomspona, i ovakvim potezom dobit će strateški širinu da ga nastavi braniti. Idući put kad bude branio Thompsona, pa kad ga An te Tomić i slični opet napadnu, on će moći reći da je dopustio ovom bajagiću pjevati, i neće mu moći ništa. Netko tko razmišlja dva poteza unaprijed, novost na političkoj sceni.

PA
Pajdo
13:35 16.08.2018.

OVOM VARAZDINCU se neide u zatvor pa se zeli spasiti CETNIKOM.

DA
dadobrc68
13:48 16.08.2018.

Obavezno bi morao otpjevati svoj hit, Armija srpska....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije