Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLUB ZASTUPNIKA HDZ-a
Povratak na članak

Bačić ponovio: 'Trebamo urediti korištenje svih simbola totalitarnih režima, ne samo ustaških'

Bačić je komentirao i inicijativu za oštrije kažnjavanje korištenja ustaških obilježja ponovivši stav HDZ-a

Komentari 18

FM
fmica
16:36 13.04.2021.

ja bi da mi prvo riješimo problem torbi s ukradenim parama...

VL
KO
Kokoiduhovi
16:21 13.04.2021.

Konstruktivni su vam prijedlozi vaših šatoraša, koji su zorno pokazali da ako nemaju bombe, imaju plinske boce i podršku vladajućih. Pametnom dost.

VL
RU
Ruby
18:29 13.04.2021.

Dozvoliti upotrebu SVIH simbola i SVE proslave SVIH režima ne samo totalitarnih. Postat ćemo zemlja muzej. Najbolje bi mogli proći prijatelji iz Krapine. Oni bi mogli probleme riješiti toljagom po ludari. 😁😁😁

VL
Avatar lvanGrozni
lvanGrozni
18:32 13.04.2021.

Što se tice crvene zvijezde.......Prema mišljenju Europskog suda, zvijezda se ne može promatrati kao simbol koji predstavlja iskljucivo komunisticku totalitarnu vladavinu, kao što to implicira ustasluk.................... Jasno je da zvijezda još uvijek simbolizira i medunarodni radnicki pokret, boru za pravednijeje društvo, kao i odredene zakonske politicke stranke aktivne u razlicitim državama clanicama", kaže se u presudi. ............... - Inicijativa za zabranom crvene zvijezde teško može proci u Hrvatskoj, bez obzira i na potencijalnu vrucu želju crne mrake............ Naime, po presudi Europskog suda za ljudska prava iz 2008. godine , crvena zvijezda se ne može tretirati iskljucivo kao simbol totalitarnog režima, a njeno isticanje je zašticeno kao sloboda izražavanja. ................ Štoviše, u presudi se kaže kako cak ni propagiranje komunisticke ideologije samo po sebi nije kažnjivo.

VL
GA
garfieldboy
23:26 13.04.2021.

Titovi zločinci su najgora zločinačka organizacija u Europi nakon rata, tu zločinačku organizaciju treba lustrirati i zabraniti sve partije, tvorevine, udruge koje su nastavak kao što je SDP i slični. Uz to treba zabraniti sve znakovlje i srušiti sve spomenike tih zločinaca.

VL
Avatar speak_loud
speak_loud
19:42 13.04.2021.

Nemojte vi ništa uređivati, zadnji puta kada ste osnovali povjerenstvo samo ste napravili zbrku. Neka svako drži do svojih simbola, tko se osjeća uvrijeđen neka se žali upravi vodovoda. Ako baš imate neodoljivu želju nešto promijeniti fokusirajte se na domovinski rat, tu su stvari jednostavne, znamo koji su naši simboli ,a koje neprijateljski.

VL
ZB
zbisko
07:32 14.04.2021.

Bačić uvijek govori ulizički, ovaj puta nadvisio samog sebe

VL
GA
galico
18:51 13.04.2021.

Pravno gledajući ne može se zabraniti zvijezda petokraka unatoč što su nepobitno i pod tim znakovljem počinjeni zločini..No suštinski se ne radi o zločinačkoj ideologiji ..Inače bi se morali zabraniti i religijski simboli obzirom da su pod religijskim simbolima počinjeni mnogobrojni zločini...Mnogo veći nego pod zvijezdom ako uzmemo cijeli povijesni kontekst. .

VL
DA
damirhal
00:33 14.04.2021.

NISU HRVATSKI BRANITELJI NOSILI ZVIJEZDU NEGO SAHOVNICU, SVE OSTALO TREBA ZABRANITI !!!

VL
DD
De der
18:53 13.04.2021.

Treba uvesti obavezu da svi izreda kradezeovci nose petokraku i salutiranje sa tri prsta. To bi koaliciji odgovaralo. To nam je više nego strateški važno.

VL
VE
Ventilator2
18:18 13.04.2021.

Također treba zabraniti i znakovlje komunizma, a bome i hdz-izma

VL
Avatar Kupuje izbore COVID dodatkom
Kupuje izbore COVID dodatkom
11:31 14.04.2021.

Zašto mi se briše pitanje: "Znači HDZ dijeli stajalište SDP-a da je ZDS ustaški pozdrav?"

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.