Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Kluba zastupnika

Bačić o osnivanju istražnog povjerenstva: 'HDZ vjerojatno neće podržati tu ideju'

Zagreb: Branko Bačić komentirao događanja u klubu zastupnika SDP-a
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
07.10.2020.
u 12:55

Dok je ove Vlade i HDZ-a, mi nećemo dopustiti da Hrvatski sabor donosi odluku koja bi bila suprotna zakonu i Ustavu, poručio je Bačić.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u srijedu je rekao da će HDZ vrlo vjerojatno odbiti odluku o osnivanju istražnog povjerenstva koje predlaže ujedinjena oporba, a ustvrdio je i kako je HDZ stjegonoša u borbi protiv korupcije.

Naši ustavnopravni stručnjaci i poznavatelji kaznenog i procesnog prava raspravljaju o odluci o osnivanju istražnog povjerenstva i koliko ja imam informacija, HDZ će vrlo vjerojatno odbiti tu odluku. Ne zato što to ne bismo htjeli, dapače, jer znate da su HDZ i ova Vlada stjegonoše u borbi protiv korupcije”, izjavio je Bačić novinarima u Saboru. 

Uporno tvrdimo da se korupcija u Hrvatskoj najbolje suzbija na način da tijela progona koja su za to zadužena i sudbena vlast budu neovisni o izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, dodao je. 

“Stoga nas čudi što čujemo u javnosti i od političara da bi predsjednik Vlade trebao biti upoznat s izvidima koje provode tijela progona. To je nešto nečuveno jer su ti izvidi tajni i jedina i prava borba protiv korupcije je da pustimo tijelima za to zaduženima da neovisno od utjecaja izvršne i zakonodavne vlasti provode radnje kako bi procesuirali počinitelje kaznenih djela. Mi se kao vladajući ne želimo petljati u rad sudbene vlasti i rad DORH-a, policije USKOK-a i PNUSKOK-a”, kazao je Bačić. 

Bili smo otvoreni za osnivanje istražnog povjerenstva koje bi pridonijelo rasvjetljavanju određenih činjenica, međutim, ovako kako je postavljeno, ima preširoke ovlasti, zbog čega sam ga i usporedio s OZNA-om, odnosno, partijskom policijom koja je mogla raditi što ju je volja i prokazivati koga je htjela. Dok je ove Vlade i HDZ-a, mi nećemo dopustiti da Hrvatski sabor donosi odluku koja bi bila suprotna zakonu i Ustavu, poručio je Bačić.

Komentara 4

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
13:15 07.10.2020.

Sigurno da najkoruptivniji društva u Hrvatskoj to neće, ali niti oni nemaju većinu bez manjinaca i Pupovca. Što će oni?

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
13:54 07.10.2020.

Naravno da neće. Vjerodostojno

DU
Deleted user
13:53 07.10.2020.

Jednom torbar, zauvijek torbar. Torbe se nose u ilegali a povjerenstvo traži transparentnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije