Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor vladajućih

Bačić: Nijedno tijelo HDZ-a nije dogovaralo anonimne prijave

hdz
Danijel Kasap/PIXSELL
21.05.2011.
u 15:31

Očito je pao dogovor, pomozi SDP-u da diskreditira policiju i HDZ, kazao je Jandroković

Otklanjamo bilo kakvu mogućnost da je bilo koje tijelo HDZ-a raspravljalo ili bilo upoznato da je održan sastanak na kojemu se spominjalo da se pišu anonimne kaznene prijave protiv ljudi iz oporbe. Istina je da su pojedini članovi predsjedništva HDZ-a krajem 2009. tražili da se zaustave istrage u Podravci i HEP-u. To je odbila predsjednica Kosor kao i samo predsjedništvo HDZ-a. Oni koji su to tražili više nisu u HDZ-u jer su izbrisani iz njegova članstva - rekao je Branko Bačić, glavni tajnik HDZ-a na današnjoj tiskovnoj konferenciji sazvanoj u središnjici HDZ-a povodom optužbi Damira Polančeca kako je ravnatelj policije Oliver Grbić na predsjedništvu HDZ-a tražio da se pišu anonimne kaznene prijave protiv oporbenjaka.

Gordan Jandroković, član predsjedništva HDZ-a, kaže kako su Slavko Linić, Damir Polančec i odvjetnik Ante Nobilo na kavi prije nekoliko dana skovali plan koji će pomoći SDP-u i Damiru Polančecu. To je očito, jer je Polančec s tog sastanka izišao sa optužujućom izjavom.

- Očito je pao dogovor, pomozi SDP-u da diskreditira policiju i HDZ, a mi ti jamčimo slobodu kada dođemo na vlast - kaže Jandroković koji naglašava kako je u interesu SDP-u i HNS-u diskreditiranje policije koja dovršava nekoliko značajnih istraga.

- Nikada nam nije palo na pamet pisati anonimne prijave, jer da znamo da je bilo tko počinio kazneno djelo, mi bi javno rekli i prijavili ga. Zato tražimo da se rasvjetli afera s riječkim tržnicama, pitamo se kako je Zoran Milanović stekao svoj stan, a Radimiru Čačiću poručujemo kako svi političari nisu isti. Nemaju svi političari kao Čačić toliko afera iza sebe, nedovršenih i propalih poslova u zemlji i inozmestvu i nisu drugi župani kao on u dugu ostavili svoju županiju. I nemaju svi političari mrlju na savjesti kao Čačić koji je u prometnoj nesreći usmrtio dvoje ljudi. Od njega bi moralno bilo je nakon toga podnio ostavku, a ne da dijeli moralne lekcije drugima. On traži zaustavljanje istraga jer su neke za njega vezane - istaknuo je Bačić naglasivši kako će istraga zakucati i na vrata Čačića i ostalih.

Gordan Jandroković je rekao kako HDZ-e podupire predsjednika Josipovića u traženju sjednice VNS-a. To je isto najavila i premijerka Kosor, ali nije kao predsjednik to učinila preko medija, nego po propisanoj proceduri.

Komentara 381

SA
saad
02:02 22.05.2011.

Vidi se po izjavama ovih pametnjakovica,da su i oni pisali anonimne prijave.

OB
-obrisani-
10:01 22.05.2011.

POLJCANEC U CKSKH

ME
metla
20:37 21.05.2011.

History-pa vidiš da su obični šoferi danas ugledni bogati biznismeni isto bez škole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije