Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruski veleposlanitk

Azimov zadovoljan situacijom u Agrokoru, ruske kompanije prate Inu

Anvar Azimov
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
27.09.2018.
u 13:44

Azimov je najavio da će se krajem listopada održati sjednica međuvladine hrvatsko-ruske komisije za gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju

Veleposlanik Rusije u Hrvatskoj Anvar Azimov ocijenio u četvrtak je kako je situacija u Agrokoru normalna te poručio kako ruske tvrtke s interesom prate stanje u Ini, ali da o strateškom partneru u toj kompaniji moraju odlučiti Mađarska i Hrvatska.

"Situacija u Agrokoru meni se čini sada normalnom, postoje trendovi koji ukazuju na poboljšanje situacije," rekao je Azimov novinarima u Splitu gdje sudjeluje u radu drugog Međunarodnog energetsko-bankarskom foruma "Europska unija - Euroazija: Geopolitičke energetske perspektive".

Po njegovim riječima, očekuje se, krajem godine, odluka hrvatskog suda o pravomoćnosti nagodbe. 

Inače, vjerovnici Agrokora su početkom srpnja prihvatili nagodbu, a 6. srpnja je Trgovački sud u Zagrebu objavio rješenje o potvrdi nagodbe. Na to je stiglo 90-ak žalbi, o kojima odlučuje Visoki trgovački sud. Rješenje o pravomoćnosti nagodbe očekuje se krajem godine. 

"U slučaju pozitivne odluke, Sberbank i VTB banka bit će u mogućnosti početi rad u vezi restrukturiranja kompanije i poboljšanja rada u Agrokoru. Mi smo optimistični i Sberbank priprema snažan tim za rad u Agrokoru", istaknuo je Azimov.

Siguran je da Sberbank ima sve mogućnosti  od Agrokora napraviti "učinkovitiju i konkurentniju tvrtku".

Na upit jesu li ruske tvrtke zainteresirane angažirati se kao strateški partner Ine, Azimov je odgovorio kako o strateškom partneru u Ini moraju odlučiti Mađarska i Hrvatska.

"Što se tiče Ine, ruske tvrtke s interesom gledaju na tu tvrtku, ali puno stvari ne ovisi od nas, jer Mađarska i Hrvatska moraju odlučiti tko bi trebao biti strateški partner Ine. Ako takva prilika bude ponuđena Rusiji, mi ćemo je razmotriti," rekao je Azimov.

Odgovarajući na novinarska pitanja podsjetio je i na značaj ruskog izvoza plina u Hrvatsku. 

Dodao je kako je njegov cilj dovesti trgovinsku razmjenu između Hrvatske i Rusije "do razine dvije milijarde dolara" godišnje.

Azimov je najavio da će se krajem listopada održati sjednica međuvladine hrvatsko-ruske komisije za gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju. "Mi imamo velika očekivanja od te sjednice", rekao je.

>> Pogledajte kako je bilo na ročištu o Agrokoru u srpnju

Komentara 1

AE
Aedes2017
18:10 27.09.2018.

Ljudi dragi,dragi Hrvati !To se zaista dogodilo ! Rusija ima vlast I koncesiju na 35% najplodnije slavonske i baranjske oranice I šuma.Zatečenog šumskog življa,nadzemnih I podzemnih voda,ruda I strujanje vjetrova na površini To se zaista ostvarilo.Nisu mogli 1968 god tenkovima ,Rusima je veleizdajnička vladajuća Koalicija 2018 godine predala ,bez,Sabora RH narodno blago.SRAMIMO SE svoje djece I svojih budućih pokoljenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije