Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka vlasnika

Azimov: Sberbank i VTB samo žele stabilnost Agrokora

18.04.2018.
u 00:06

Ministri iz regije u Bledu su podržali nagodbu Agrokora te najavili da se neće miješati u vlasničku strukturu unutar koncerna unatoč interesima

Zabrinutost za brojne zaposlenike Agrokora, kojih je izvan Hrvatske čak 28 tisuća, i ovisnost regionalnih ekonomija o hrvatskom koncernu okupila je ministre gospodarstva regije u utorak na sastanku na Bledu.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić izvijestila je kolege o provedbi nagodbe i upoznala ih s detaljima, a novinarima je istaknula da je “interes država u kojima posluje Agrokor da se postigne takva nagodba s vjerovnicima koja će biti dobra osnova da novi Agrokor posluje dobro, da se širi i zapošljava”. Sastanak je organizirao slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek, a uz M. Dalić na njemu su bili i ministri iz BiH, Srbije i Crne Gore.

Nakon godinu dana došli smo do toga da vidimo svjetlo na kraju tunela, naglasio je Počivalšek ističući da u Mercatoru radi 11.000 ljudi. I ministar BiH Mirko Šarović istaknuo je važnost Mercatora za BiH jer će tvrtka preuzeti Konzumove trgovine. Požalio se pak da su rokovi plaćanja Konzuma u odnosu na dobavljače nešto lošiji. Svi sudionici pozitivno su ocijenili način na koji se provodi postupak izvanredne uprave, a naglasili su i da se neće i ne mogu miješati u vlasničke odnose unutar koncerna, ali je srpski ministar Rasim Ljajić potvrdio da je bilo interesa za eventualnu kupnju Agrokorovih tvrtki u Srbiji.

I dok se na Bledu o Agrokoru raspravljalo među ministrima, veleposlanik Rusije u Hrvatskoj Anvar Azimov poručio je da su ruske banke koje će imati 44% udjela u novom Agrokoru, Sberbank i VTB, došle u Agrokor da bi ga stabilizirale. – Promicat ćemo stabilnost Agrokora da riješimo problem. Pitam se zašto vam vaši zapadni prijatelji i strateški partneri nisu došli pomoći s Agrokorom. Rusija je još jednom dokazala da je pouzdan prijatelj Hrvatske – istaknuo je Azimov.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
04:14 18.04.2018.

Sper i vtb banka zele stabilnost agrokora naravmo sada jkad um je dalicka osigurala da su vecinski vlasnici agrokira otimajuci privtnu kompaniju....

PI
pinkec
07:08 18.04.2018.

Evo, sada imamo i Ruse suvlasnike u Hrvatskoj!

JA
jajahs
08:13 18.04.2018.

bravoooooo!!!!! samo tako nastavite decki, ima jos toga za rzakupusat u RH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije