Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cardiff

Azilanti moraju nositi narukvice da dobiju besplatan obrok

migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
25.01.2016.
u 14:03

Konkretno, izbjeglice da bi mogle dobiti besplatan obrok moraju nositi crvenu narukvicu, zorno pokazuje fotografija objavljena u The Guardianu, koji je otkrio aferu.

Poduzeće-partner britanskog ministarstva unutarnjih poslova našlo se u ponedjeljak na udaru kritike u Velikoj Britaniji jer je nametnulo azilantima nošenje obavezne narukvice u boji kako bi dobili humanitarnu pomoć.

Tu je odredbu uveo Clearsprings, tvrtka koja upravlja prihvatnim centrom za podnositelje zahtjeva za azilom u Cardiffu, u Walesu.

Konkretno, izbjeglice da bi mogle dobiti besplatan obrok moraju nositi crvenu narukvicu, zorno pokazuje fotografija objavljena u The Guardianu, koji je otkrio aferu.

Clearsprings je objasnio britanskom dnevniku da je uveo tu mjeru kako bi olakšao razvrstavanje osoba koje imaju pravo na tu pomoć u hrani i ostalih osoba zbog velikog povećanja broja podnositelja zahtjeva za azilom.

No, te su narukvice izazvale ljutnju organizacija i lokalnih zastupnika koji su osudili stigmatizaciju migranata te bi to pitanje trebalo u ponedjeljak biti tema na raspravi pred parlamentom u Westminsteru.

"To podsjeća na nacistički režim", izjavila je Hannah Wharf, dužnosnica Velškog vijeća za izbjeglice.

Jo Stevens, laburistička zastupnica Cardiffa, napisala je na Twitteru da je "razgovarala" s dužnosnikom Clearspringsa te uvjerava da će obavezno nošenje narukvica "prestati sutra (u ponedjeljak)". 

>> U Hrvatsku tijekom dana nije ušao niti jedan vlak s migrantima

Komentara 9

BO
boovuu
15:40 25.01.2016.

Azilanti moraju nositi narukvice da dobiju besplatan obrok --------------------------------------------------------------------------------------------------------- ma kakve narukvice.njih skinu kad hoće. ugradit im čip da se može pratiti njihovo kretanje. neki bi se brzo vratili u svoju zemlju.

Avatar superhik74
superhik74
16:39 25.01.2016.

U cemu je problem ? Pa normalno da mora imati nekakvu identifikaciju da dobije obrok koji inace nije besplatan jer je netko to umjesto nosaca narukvice platio, a netko mu ga je I servirao, a ti ljudi nisu "besplatni". Je li novinar koji je prepisao ovaj clanak radi besplatno ili nosi "iskaznicu VL-a" zato da bi bio placen (strava I uzas, covjek prisiljen nosti iskaznicu s svojom slikom). Nista ne pada s neba jer da je padalo s neba , nebo postoji I u Siriji, nije radi toga trebao dolaziti u Europu.

AA
aabbcc
15:43 25.01.2016.

Neka dobro cuvaju naruknice da im narod ne pokrade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije