Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Mogadishuu

Automobilska bomba ubila najmanje 20 ljudi: Broj mrtvih će rasti. I dalje prevozimo žrtve!

Automobilska bomba u Mogadishuu ubila najmanje 20 ljudi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
14.10.2017.
u 17:49

Prva eksplozija na raskrižju K5 u dijelu Mogadishua u kojem su smješteni uredi vlade, hoteli i restorani, uništila je nekoliko zgrada i zapalila na desetke automobila.

Dva automobila bombe eksplodirala su na odvojenim mjestima u Mogadishuu, prijestolnici Somalije i usmrtile najmanje 22 osobe, objavila je policija. 

Prva eksplozija na raskrižju K5 u dijelu Mogadishua u kojem su smješteni uredi vlade, hoteli i restorani, uništila je nekoliko zgrada i zapalila na desetke automobila. 

"Znamo da je najmanje 20 civila mrtvo, a deseci su ozlijeđeni", rekao je Abdullahi Nur, policijski službenik koji je bio na tom području u vrijeme tragedije. 

"Broj mrtvih će sigurno rasti. I dalje prevozimo žrtve", rekao je Nur, dodavši kako se još tijela nalazi ispod ruševina. 

Automobilska bomba u Mogadishuu ubila najmanje 20 ljudi
1/11

Dva sata poslije druga eksplozija dogodila se u četvrti Madina. 

"Bila je to automobil bomba. Dvoje civila je ubijeno", rekao je policijski zapojednik Siyad Farah. Dodao je da je uhićen jedna osoba osumnjičena da je postavila eksplozive. 

Još nitko nije preuzeo odgovornost za ovaj teroristički čin, no islamistička skupina al-Šabab česti je napadač u Somaliji. 

Ta skupina povezana s al-Kaidom pokušava zbaciti somalijsku vladu koju podržavaju Ujedinjeni narodi i saveznici iz Afričke unije kako bi nametnula svoju radikalnu interpretaciju islama. 

Al-Šabab je u proteklim godinama izgubio velik dio teritorija u borbi s mirovnim snagama Afričke unije i vladinom vojskom. 

Komentara 1

OB
ObrenM
09:48 15.10.2017.

Nesto novo sam naucio-nije auto bomba,vec automobilska bomba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije