Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova tragedija kod Osijeka

Strava u Bilju: Poginula djevojka (17), njezina starija sestra teško ozlijeđena

U prometnoj nesreći smrtno stradao putnik u automobilu
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/8
23.01.2019.
u 10:11

Nesretne su djevojke iz susjednog Luga. Bile su putnice u automobilu u kojemu su se u kobnom trenutku vozile četiri osobe

Djevojka koja je u veljači trebala proslaviti 17. rođendan, poginula je pri slijetanju automobila s ceste u baranjskom Bilju u utorak oko 21 sat. Teško je ozlijeđena njezina ravno tri godine starija sestra. Nesretne su djevojke iz susjednog Luga. Bile su putnice u automobilu u kojemu su se u kobnom trenutku vozile četiri osobe. Za upravljačem je sjedila 23-godišnjakinja.

Doznajemo da je poginula maloljetnica Sonja Mikić, a da je ozlijeđena sestra Maja.

- Dolaskom do blagog zavoja u desno u Ulici kralja Tomislava, 23-godišnja je vozačica uslijed neprilagođene brzine izgubila nadzor nad vozilom. Vozilo je sletjelo u odvodni kanal i prednjim dijelom udarilo u betonski most, prevrnulo se na krov i otklizalo do drugog betonskog mosta. U prometnoj nesreći smrtno je stradala maloljetna putnica iz vozila, dok je 20-godišnja putnica zadobila teške tjelesne ozlijede - izvijestila je PU osječko-baranjska. Vozačica i 22-godišnja putnica lakše su ozlijeđene.

Treća je to poginula osoba u tri različite prometne nesreće u samo šest dana na osječko-baranjskim cestama. Usporedbe radi, lani je do 23. siječnja poginula jedna osoba.

Nova nesreća u Baranji, policija poziva na oprez

I današnje jutro počelo je s prometnim nesrećama u Baranji. Jedna se dogodila na cesti između Čeminca i Kozarca, očevid još traje, a prema prvim informacijama, ima ozlijeđenih osoba.

Policija apelira na građane da se pridržavaju sljedećih savjeta:

       obzirom da je nastupilo zimsko računanje vremena, i tijekom dana vozite s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima,

-       brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti,

-       poštujte ograničenja brzine kretanja vozila (propisan Zakonom ili postavljenim prometnim znacima, uključujući pritom i ograničenja na promjenjivoj prometnoj signalizaciji),

-       ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje,

-       ne koristite mobitel tijekom vožnje,

-       koristite sigurnosni pojas i na prednjim i na stražnjim sjedalima u vozilu,

-       pobrinite se za adekvatan smještaj djece u vozilu,

-       bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja,

-       pješačkim prijelazima približavajte se smanjenom brzinom i povećanim oprezom,

-       prilikom vožnje u kolonama držite dovoljan razmak između vozila,

-       ako se kao pješak krećete kolnikom na javnoj cesti izvan naselja, hodajte uz lijevi rub kolnika u smjeru kretanja, a noću i danju u slučajevima smanjene vidljivosti koristite svjetliju odjeću i budite označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom,

-       biciklisti, budite propisno označeni, zakonska obaveza je da noću i danju u uvjetima smanjene vidljivosti budete označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom.

Ključne riječi

Komentara 11

TH
thu
02:26 23.01.2019.

Bilje, Mece, Darda, Čingilingi čarda...

MO
modovisisajteMaraschino
23:50 22.01.2019.

Brzina, skliski kolnici i ego kao u Supermana su preduvjeti za ovakve tragedije.... Vozač sam 25 godina i nagledao sam se svega da mi horor filmovi nisu potrebni. Radije vozim 10% ispod nego iznad ograničenja.

PA
PainKiller
11:39 23.01.2019.

Taj zavoj nije bas toliko blag, nagib ceste u njemu je pogrešan i cesta je dosta loša. U tom je djelu Bilja nedavno ograničenje brzine smanjeno sa 70km/h na 50km/h.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije