Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija u Svetom Petru

Autolimarev brat poginuo u eksploziji u servisnoj jami

Foto: GettyImages
1/3
17.09.2019.
u 15:09

Postavio je vozilo iznad servisne jame i poslao svog 19-godišnjeg brata, koji nije bio osposobljen za izvođenje takvih radova, da u jami skine i isprazni spremnik goriva, iako je znao da rasvjetno tijelo nije propisno zaštićeno

Autolimar (22) iz Varaždinske županije našao se pod istragom zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. U DORH-u ga terete da je 20. veljače ove godine u Svetom Petru, kao vlasnik obrta za limariju i ovlašteni autolimar, popravljao oštećeni spremnik goriva automobila protivno propisima o zaštiti na radu.

Postavio je vozilo iznad servisne jame i poslao svog 19-godišnjeg brata, koji nije bio osposobljen za izvođenje takvih radova, da u jami skine i isprazni spremnik goriva, iako je znao da rasvjetno tijelo nije propisno zaštićeno. Prilikom skidanja spremnika preostala količina benzina istjecala je i pala na uključenu žarulju nezaštićenu poklopcem, pa je došlo do zapaljenja benzinskih para i eksplozije

Mladić u jami je pritom zadobio opekline drugog i trećeg stupnja, kao i inhalacijsku ozljedu dišnih putova, uslijed kojih je preminuo 8. ožujka, ističu u DORH-u.

Komentara 1

BR
brezposlicar
21:49 17.09.2019.

Tako mu pao grah.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije