Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprez

Počeli masovni odlasci na more: Kolone vozila preplavile Lučko

Foto: Žarko Bašić/Pixsell, Davor Puklavec/Pixsell
1/11
15.06.2017.
u 15:12

Promet je vrlo gust na dionici autoceste A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora, a prema naplati Lučko iz smjera Jankomira (A3) kolona vozila duga je oko 1 km

Promet je pojačan na važnijim cestama u smjeru mora, posebice na autocestama A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, A6 Rijeka Zagreb te na graničnim prijelazima, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

Promet je vrlo gust na dionici autoceste A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora, a prema naplati Lučko iz smjera Jankomira (A3) kolona vozila jutro je bila duga oko 1 km. Zbog izvanrednih radova na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik nakon čvora Pirovac u smjeru Zagreba vozi se preticajnim trakom, Pojačan je promet i na Istarskom ipsilonu te duž Jadranske (DC8) i Ličke magistrale DC1.

 

Na cestama u Dalmaciji mjestimice ima mokrih i skliskih kolnika. Na graničnim prijelazima Karasovići i Stara Gradiška pojačan je promet osobnih vozila na izlasku, a na prijelazu Cvetlin na ulasku. Promet je u oba smjera pojačan na graničnim prijelazima Macelj, Kaštel, Plovanija, Rupa, Slavonski Brod, Gornji Brgat.

Na graničnom Bajakovo pojačan je promet teretnih vozila, a kolona je duga oko 2,5 km. Prema dojavi MUP-a GP Vitaljina na ulazak u zemlju čeka se oko 20 minuta. Oko 10 minuta čeka se na ulazu na graničnim prijelazima Kaštel i Županja, a na GP Duboševica na ulazu se čeka oko 25 minuta.

Oko dvadeset minuta čeka se na izlazu na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Tovarnik. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Povodom blagdana Tijelova na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas je od 14 do 23 sata zabranjen promet za teretna motorna iznad 7,5 tona. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentara 9

PR
Pravednik1973
15:21 15.06.2017.

Svi na more, a doma kukaju kako nemaju para i kako je sve skupo i uz to ne rade ništa, ali više vremena preko ljeta provedu na moru nego doma.

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
22:18 15.06.2017.

Pozdrav uz cvrkut cvrčaka.zanima me oćel poskupit cestarina; nije dugo_a tribala bi

NE
nevjerujženikojalaže
20:11 15.06.2017.

zato ja čekam ekonomski oporavak države, onda ću na more jer će gužva ljeti biti normalna a putem mi se neće priviđati rupe ''švicarskog sira''.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije