Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udar iz like

Autobusi HDZ-ovaca idu Plenkoviću na vrata

Darko Milinović
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/2
28.08.2018.
u 21:20

Izbori u gospićkom HDZ-u odgođeni su treći put jer vrh HDZ-a ne može kadrovirati svoje nove ljude, kažu u Lici

Lički HDZ ponovno protestira. Udar ovaj put ne ide s konferencije za novinare u Gospiću (kao što je zimus organizirao Darko Milinović), nego od sto do dvjesto ličkih HDZ-ovaca koji će danas, najavljuju u Lici, stići pred središnjicu HDZ-a u Zagrebu u nekoliko autobusa.

Potpise dalo 260 HDZ-ovaca

Traže radni sastanak s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem i stranačkim tajnicima Gordanom Jandrokovićem i Lovrom Kuščevićem jer je gradsko povjerenstvo jučer treći put odgodilo izbore za gospićki HDZ (trebali su biti 2. rujna), dok bi se izbori za lički županijski HDZ trebali održati 9. rujna (i oni su bili odgođeni jer su trebali biti još u srpnju).

U Lici su uvjereni da vrh HDZ-a opstruira i odgađa izbore preko gradskog povjerenstva jer je deset izbornih skupština u temeljnim ograncima pokazalo da od sto izabranih izaslanika navodno nijedan nije po volji središnjice, što znači da kandidati koje gura vrh HDZ-a protiv Darka Milinovića ne bi mogli biti izabrani.

Milan Kolić, kandidat za predsjednika gospićkog HDZ-a kojeg podržava Darko Milinović, i tri potpredsjednika još su u subotu poslali zahtjev Plenkoviću, Jandrokoviću i Kuščeviću da ih danas prime na sastanak i objasne zašto se izbori u Gospiću odgađaju (jer je u petak odgođena skupština 11. temeljnog ogranka na kojoj su se trebali birati izaslanici). Peticiju za tim sastankom, doznajemo, potpisalo je 260 ličkih HDZ-ovaca.

Lovro Kuščević, politički tajnik HDZ-a, jučer nam je potvrdio da su dobili zahtjev za sastanak, ali da u središnjici smatraju da nema potrebe za hitan prijam te da sastanak do jučer poslijepodne nije bio dogovoren. Iz toga proizlazi da bi Ličani u Zagrebu mogli poljubiti vrata budući da, prema Kuščevićevim riječima, vodstvo HDZ-a u ovom trenutku smatra da nema nikakve žurbe te da je legitimno pravo gradskog povjerenstva raspisati, ali i odgoditi izbore.

– Ne vidim nikakva razloga za hitnost, to je odluka Povjerenstva – poručio je Kuščević. Ličani su o svojem masovnom dolasku u Zagreb obavijestili i policiju, a od vrha stranke očekuju “zaštitu i objašnjenje ponašanja gradskog povjerenstva”.

“Ništa od demokracije”

– Umjesto praznika demokracije u Lici doživljavamo najcrnje dane u izbornom procesu. Uvjereni smo da predsjednik stranke Plenković ima krive informacije, a to šteti i njemu i nama – poručili su u gospićkom HDZ-u.

Pozadina sukoba

Darko Milinović, tadašnji šef ličko-senjskog HDZ-a i lički župan, u siječnju je u Gospiću organizirao konferenciju za novinare na kojoj je prozvao ministra Ćorića, a zapravo Andreja Plenkovića, jer nijedan lički HDZ-ovac nije prošao sito vrha stranke za novog predsjednika Javne ustanove Plitvička jezera.

Milinović je tada podnio ostavku na mjesto šefa ličkog HDZ-a, a Plenković mu je takav istup jako zamjerio pa je vrh stranke raspustio cijelu ličku organizaciju. Plenković sada želi novu ekipu u Lici jer Milinoviću ne može prijeći preko takvog istupa, a njegovi suradnici kažu da je lički HDZ na zadnjim lokalnim izborima izgubio vlast u ključnim gradovima u toj županiji.

>> Pogledajte video razgovora s Bojanom Glavaševićem

Komentara 60

IN
Intelegantan
23:57 28.08.2018.

Darko Milinovic je veci "seljak" od Karamarka

Avatar Abcda
Abcda
22:48 28.08.2018.

Pise : Sego ))-: Pametnom dosta.

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
22:09 28.08.2018.

Milinović? Jel to onaj dječarac koji je u središnjici skupljao neke koverte i usput sagradio vilu od 7,5 milijuna KN...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije