Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbjegla tragediju

"Autobus je metar iza nas probio ogradu. Po nama je padao metal"

bus
Matija Topolovec/Pixsell
04.06.2010.
u 18:19

– Bilo je sklisko, jedva smo se “polovili”, ispravili upravljač i automobil na cesti, nakon čega smo stali. Vidjeli smo da je autobus u jarku.

– Odjednom je počela padati zemlja i metal. Ništa nismo vidjeli. Mislila sam da neki kamion baca zemlju. Tek smo nakon toga vidjeli da je, ni metar iza nas, prošao autobus koji je probio ogradu. Na naš auto su udarali komadi te ograde i zemlja – prepričavaju Ana Baumgarten i njezin dečko Denis Škuranec, koji su bili u autu što ga je za dlaku zaobišao autobus pun djece koji je prekjučer kod Karlovca sletio s autoceste.

– Bilo je sklisko, jedva smo se “polovili”, ispravili upravljač i automobil na cesti, nakon čega smo stali. Vidjeli smo da je autobus u jarku, a kad smo se malo pribrali, vidjeli smo da djeca izlaze iz autobusa. Više-manje bili su lakše ozlijeđeni, nisam vidjela nikoga teže ranjenog. Ubrzo su došli ljudi iz službe za održavanja ceste koji su zaustavili promet, a onda i hitna i policija – kaže A. Baumgarten.

– Voditelj puta iz autobusa rekao mi je da mu je vozač odjednom pao u krilo. Vozač je među zadnjima izašao van iz autobusa pa je očito brzo došao k svijesti – nadovezao se Denis. On i Ana sjećaju se plača djece koja su si međusobno pomagala.

– Nama je to bio šok, ali više nam je bilo zbog djece pa smo čekali da, bude li potrebno, odvezemo nekoga ne budu li stali u kola Hitne pomoći – kaže Ana, koja se jučer vratila iz bolnice. Naime, preksinoć se javila na pregled liječniku koji ju je za svaki slučaj zadržao preko noći u bolnici. Naime, Ana je trudna pet mjeseci, a sigurnosni joj je pojas bio stisnuo trbuh dok je po autu padala zemlja. Na sreću, sve je u redu. Vozač autobusa u vrijeme nesreće nije bio pod utjecajam alkohola, vozilo kojim je upravljao nije se kretalo prebrzo, a kao uzrok nesreće isključen je i kvar na autobusu, zaključeno je nakon policijske istrage. Vijesti da se školarci na izlete prevoze u dotrajalim autobusima opovrgnuo je i Franjo Kovačić, vlasnik tvrtke Euroturist express.

– Riječ je o setri 415 HD, najskupljem autobusu u Hrvatskoj. Stigao nam je prošle godine, stajao je 400.000 eura i od njega nema boljeg. Smeta mi što neki samozvani prometni stručnjaci, nakon nesreće, o njemu govore kao o staroj kanti – oštar je bio Kovačić. Tvrdi da je za izlet osigurao vrhunsku uslugu, dakle i vozača.

– Ferdinand Cvetko je odličan vozač, dugo radi za nas i odgovoran je, pedantan i iznimno marljiv čovjek. Nikad nije bio bolestan. Za to što mu je pozlilo nije kriv ni on ni itko drugi, takvo se što ne može predvidjeti – rekao je, još jedanput naglasivši da Cvetko nije bolovao.

– Ma nije mi ništa, sad se osjećam sasvim normalno. Pa nikad nisam bio bolestan – kratko je rekao Cvetko. Jučer su 33 učenika OŠ Jurja Habdelića iz Velike Gorice puštena iz Opće bolnice Karlovac. Na liječenju je ostalo četvero teže ozlijeđenih, među kojima troje djece. Svi su stabilno.

Komentara 5

BO
bonsai
19:04 04.06.2010.

DOSADNI STE !

OB
-obrisani-
20:49 04.06.2010.

Koja sreća u nesreći da su djeca ostala živa. Bog ih čuva.... www.dnevnohr.com

DR
dreamteam
20:54 04.06.2010.

Izgleda da bi ovi htjeli da im osiguranje popravi ovu staru kantu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije