Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afganistan

Auto bombom krenuli na rusko veleposlanstvo u Kabulu: Htjeli pogubiti ruskog veleposlanika?

kabul
Foto: Reuters/PIXSELL
20.01.2016.
u 15:40

Eksplozija se čula u promjeru od nekoliko kilometara, a nakon nje je u zraku dugo ostao visok stup dima.

U napadu automobilom bombom koji se dogodio u srijedu blizu zgrade ruskoga veleposlanstva u Kabulu ima više žrtava, po prvim informacijama ministarstva unutarnjih poslova. 

Novi napad, za koji još nitko nije preuzeo odgovornost, uslijedio je dva dana nakon novog četverostranog sastanka održanog u Kabulu kojemu su prisustvovali američki, kineski, pakistanski i afganistanski predstavnici, nastojeći ponovno pokrenuti mirovni proces između afganistanke vlade i talibanskih pobunjenika. 

"Napad se dogodio blizu zgrade ruskoga veleposlanstva", rekao je za AFP Nadžib Daniš, glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova, dodavši da "ima žrtava", no nije precizirao koliki je njihov broj. Kazao je i kako nije poznato što je bila meta napada. 

Ruska diplomatska misija nalazi se na cesti Dar ul-Aman, velikoj prometnoj arteriji koja povezuje središte Kabula s nekadašnjom kraljevskom palačom koja je danas u ruševinama, a nalazi se u zapadnom dijelu grada.

Eksplozija se čula u promjeru od nekoliko kilometara, a nakon nje je u zraku dugo ostao visok stup dima.

Talibani često pribjegavaju samoubilačkim napadima automobilima, a mete su im većinom strani vojnici, pripadnici NATO-a i simboli afganistanskih vlasti.

Pobunjenici koji sudjeluju u sukobu pokrenutom nakon pada njihova režima 2001., u ponedjeljak nisu prisustvovali sastanku posvećenom ponovnom pokretanju mirovnog procesa. Nije poznato koje frakcije pokreta kane sudjelovati u daljnjem procesu.

>> Devetero civila poginulo u napadu na najsigurniji hotel u Kabulu

Komentara 7

MA
manaslu
17:10 20.01.2016.

Search and destroy daesh!

Avatar d-ano
d-ano
21:38 20.01.2016.

...........usrecili su se,,,,,,,,,a mi sa njima,,,,,,,mrtvima talibababama

Avatar marengo2
marengo2
16:21 20.01.2016.

Upravo sam gledao slike iz Avganistana,Sirije,Iraka,Libije,Libanona dok nisu rusi i amerikanci donjeli blagostanje,demoratiju i bolji zivot. Fotografije tih zemalja su nekada licile na raj a danas na sudnji dan (Izvanredno mjesto za snimanje nastavka Mad Maxa).... Ti ljudi su zaista ukleti jer su nasli naftu na tom podrucju... Samo su ostali netaknuti poslusni poltroni u Saudijskoj Arabiji,Kuvajtu,Kataru i Emiratima (znaci privatnim vlasnistvom)... Pocrkali dabogda....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije