Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neukusno

Autistični dječak dobio nagradu za najnapornijeg učenika škole

Foto: Marijan Murat/DPA/PIXSELL
10.06.2019.
u 13:27

Povod nagradi bili su telefonski pozivi učiteljice ocu zbog ponašanja njegova bolesna sina

Jedanaestogodišnji dječak s autizmom na školskoj je priredbi dobio doista neprikladnu nagradu - nagradu za 'najnapornijeg učenika'. Iako je riječ o školi za djecu s posebnim potrebama i činjenici da je učiteljica htjela da se situacija gleda kao duhovita, otac dječaka je razočaran.

- Nismo to očekivali. Kao ravnatelj ili učitelj, nikada ne bi trebao dozvoliti da se ovakvo nešto dogodi bilo kojem učeniku - rekao je otac dječaka Rick Castejon, prenosi The Times of Northwest Indiana.

Povod nagradi bili su telefonski pozivi učiteljice ocu zbog ponašanja njegova bolesna sina.

- Nazvali bi me svaki put kada nije htio raditi ili je plakao. Učiteljica za učenike s posebnim potrebama bi trebala znati kako se ponašati u tim situacijama - objašnjava otac.

Ravnatelj škole Bailly Preparatory Academy ispričao se obitelji dječaka te razmišlja o suspenziji i otpuštanju učiteljice čije ime nije izašlo u javnost.  

I prije ove neugodne situacije obitelj Castejon je razmišljala o selidbi u novu školu, a sada su još više sigurni u odluku.

Ključne riječi

Komentara 4

LU
lukathereem
15:27 10.06.2019.

Tako je i kod nas ako imaš dijete s nekim zdravstvenim problemom svi ti samo zagorčavaju dodatno život, ovdije vidimo isti primjer.

AE
aerosol
14:20 10.06.2019.

A sto ako i ona rodi djete, pa ga cjepi i poslije toga i njeno djete postane autisticno kao i vecina drugih koji su rodjeni zdravi ? Koga ce onda zivkat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije