Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALJNJE UBLAŽAVANJE MJERA

Austrijski učenici odahnuli: od srijede bez maski, povratak tjelesnog i glazbenog odgoja

Foto: BKA - Andy Wenzel
30.05.2020.
u 19:51

Istaknuo je kako i nadalje ostaje na snazi obvezno pridržavanje razmaka od metra i higijenskih mjera, posebno temeljnog pranja ruku.

„Aktualni, pozitivni razvoj u borbi protiv pandemije koronavirusa dopustio je daljnje ublažavanje mjera“, rekao je u subotu na konferenciji za novinare u Beču austrijski ministar znanosti i obrazovanja Heinz Faßmann, predstavivši potom nove mjere. Prema ministrovim riječima od srijede 3. lipnja učenici u školama ne moraju više nositi maske, koje su dosad morali nositi pri ulazu i izlazu iz škole i na školskim hodnicima.

Od 15. lipnja ponovno se na program vraća tjelesni odgoj, ali kao dopunska nastava i na „dobrovoljnoj bazi“. „Sudjelovanje na nastavi tjelesnog odgoja, u prvo je vrijeme dobrovoljno, jer još uvijek postoje učenici kod kojih je prisutan strah od zaraze“, pojasnio je Faßmann. Dodao je kako se u škole ponovno vraća i glazbeni odgoj i da je „pjevanje opet dozvoljeno“.

Istaknuo je kako i nadalje ostaje na snazi obvezno pridržavanje razmaka od metra i higijenskih mjera, posebno temeljnog pranja ruku. „Virus još nije nestao“, upozorio je Faßmann. Istaknuo je kako nadalje na snazi ostaje i dosadašnje održavanje nastave u smjenama po principu „tri dana nastave u jednom tjednu plus dva dana nastave u slijedećem tjednu“ te s obzirom na broj učenika, prepolovljeni razredi.

Napomenuo je kako se do kraja ove školske godine više neće mijenjati nastavni program i da je njegovo geslo “Keep it simple“, što znači da je nepotrebno da djeca, roditelji i učitelji svaka dva tjedna kako se evoluiraju mjere, dobivaju nove zadatke. Istakao je kako su maturalne proslave i školske priredbe ponovno dozvoljene, ali uz držanje obveznog razmaka od metra i drugih odredbi i preporuka Ministarstva zdravlja. Faßmann je rekao kako su brojne međunarodne studije pokazale da škola nije mjesto širenja virusa, što je također bio dodatni poticaj za labavljenje mjera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije