Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONA - UZBUNA

Austrijski predsjednik Van der Bellen morao odgoditi posjet Slovačkoj

Predsjednik Van der Bellen
Foto: Ured austrijskog predsjednika- Peter Lechner
24.06.2020.
u 11:35

Posljednji susret čelnika Austrije i Slovačke održan je u kolovozu prošle godine.

Austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen danas je trebao u Bratislavi susresti se sa svojom kolegicom iz Slovačke Zuzanom Čaputovom, no susret je odgođen u posljednji trenutak zbog sumnje na koronavirus u Uredu slovačke predsjednice.

To je trebao biti, kako je prethodno najavljeno, prvi službeni put austrijskog predsjednika nakon „Lock-downa“ ovoj zemlji u neposrednom austrijskom susjedstvu. Kako javljaju mediji jedan od suradnika u Uredu slovačke predsjednice bio je u kontaktu s osobom pozitivnom na koronavirus. Nakon tog saznanja predsjednika Slovačke je otkazala cjelokupan svoj planirani program zaključno s petkom i samaoinicijativno se odlučila za samoizaciju.

Čaputova je o nemilom događaju telefonski izvijestila Van der Bellena u srijedu rano ujutro, izrazivši žaljenje zbog odgode susreta na čijem je dnevnom redu trebalo biti daljnje unapređenje austrijsko-slovačke suradnje s posebnim osvrtom na gospodarsku, koronakriza i oporavak od nje, zaštita klike i okoliša i ostala, za obje zemlje važna pitanja. Posljednji susret čelnika Austrije i Slovačke održan je u kolovozu prošle godine.

Komentara 1

ZB
Zoki-Bijela
12:39 24.06.2020.

Jake funkcije , kao i nas... Ukinuti sto prije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije