Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKI VEĆ KAŽNJENI

Austrijski mediji upozorili: Pri povratku iz Hrvatske postoji zamka, kazne i do 1200 eura

Bregana
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
06.07.2021.
u 21:39

Nekoliko kažnjenih Austrijanaca tvrdi kako cesta kojom su ušli u Sloveniju nije bila blokirana, niti je bila označena putokazima koji zabranjuju promet

Austrijski automobilski klub (ÖAMTC) upozorio je Austrijance na kaznenu zamku pri povratku iz Hrvatske preko Slovenije, a zbog koje su neki putnici već morali platiti velike kazne.

Kako piše Fenix magazin pozivajući se na austrijske medije, austrijski prometni stručnjaci upozoravaju sve koji se vraćaju sa odmora u Hrvatskoj vraćaju da pripaze kuda voze i preko kojih graničnih prijelaza prelaze iz Hrvatske u Sloveniju. Nova zamka, navode, odnosi se na putnike vozila koja ne prelaze službeni granični prijelaz već u Sloveniju ulaze sporednim, takozvanim seoskim cestama. Naime, takav prelazak tretira se kao "nezakonit prelazak vanjske granice Schengena", a kazne za prekršaj iznose od 400 do 1.200 eura za svaku osobu u vozilu.

Objašnjavajući te novčane kazne, ÖAMTC-ova odvjetnica Verena Pronebner navodi kako slovenska policija piše kazne jer se tim cestama mogu služiti jedino Slovenci koji tako stanuju.

- Čak i ako želite izbjeći klasične granične prijelaze zbog rizika od prometnih gužvi, svakako biste trebali koristiti međunarodne granične prijelaze iz Hrvatske u Sloveniju, izjavila je odvjetnica.

Nekoliko Austrijanaca, kako prenosi austrijski portal Heute, je već dobilo visoke kazne te su se za savjet obratili i sve prijavili svom ÖAMTC-u. Oni navode kako cesta kojom su ušli u Sloveniju nije bila blokirana, niti je bila označena putokazima koji zabranjuju promet. Ali, svi koje je tako zaustavila slovenska policija su dobili kaznu.

Komentara 14

RE
reborn
22:49 06.07.2021.

Zanimljiv model... Umjesto financijskih troškova oko čuvanja granice, Slovenci su granicu pretvorili u izvor zarade pisanjem - kazni. Poduzetno, i onako - "slovenski"!

NE
nešperlin
01:31 07.07.2021.

To mogu samo migranti bez kazne, bez osobne i putovnice

Avatar FutureGohanIV
FutureGohanIV
22:14 06.07.2021.

Pa osobno sam vidio kazne strancima i našima svako ljeto, naši postave automobil i u par sati ispišu dobar broj kazni, u zap. Istri, kad žele zaobić gužvu za GP Plovanija, pa navigacija ih povede kroz Mline, iako stoji samo za stanovnike sela, i onda izađu pred GP i km kolone zaobiđu, ovo nije ništa novo, niti s naše strane....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije