Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Werner Faymann

Austrijski kancelar o prihvatu novih izbjeglica: Vrijeme je da se situacija normalizira

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
07.09.2015.
u 07:24

Izvanredne mjere koje su u petak ispregovarale Njemačka i Austrija, omogućile su 12.000 očajnih izbjeglica da se iz Mađarske presele u Njemačku

 - Austrija i Njemačka u izvanrednoj su situacije djelovale brzo i humano kako bi pomogle 12.000 izbjeglica, no sada je došlo vrijeme da se vratimo u 'normalnu situaciju' i ponovno uspostavimo redovitu graničnu kontrolu, izjavio je austrijski kancelar Werner Faymann nakon intenzivnih konzultacija s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Izvanredne mjere koje su u petak ispregovarale Njemačka i Austrija, omogućile su 12.000 očajnih izbjeglica da se iz Mađarske presele u Njemačku, javlja RT.

Njemačka vlada pristala je izdvojiti 6 milijardi eura kako bi prihvatila rekordan broj izbjeglica.

Mađarska je u petak donijela niz zakona kojima je zatvorila južne granice za izbjeglice nakon što ih je ove godine prošlo 140.000. Svi oni koji stignu u Mađarsku bit će zadržani u 'tranzitnim zonama' dok se ne odobre njihovi zahtjevi za azil.

 - Dok god Austrija i Njemačka jasno ne kažu kako neće primati nove izbjeglice, u Europu će doći nekoliko milijuna novih imigranata. Mađarska nema namjeru pucati na migrante koji pokušavaju prijeći ogradu koju je podigla na granici sa Srbijom i otvorena je za razgovore o europskim kvotama prihvata izbjeglica kada bude dovršen zid. Oružje neće biti potrebno... jer će postojati ograda koju se neće moći prijeći. Tko pokuša prijeći ogradu bit će uhićen i sudit će mu se, rekao je Orban.

>> Njemačka pljeskom i slatkišima dočekala izbjeglice

Komentara 24

CR
CROLINDA
08:13 07.09.2015.

Ovo je podvala milijardu puta lukavija nego sjest im u avion i zabit im ga u WTC ovo je čak glupo zvati trojanski konj jer je milijun puta lukavije od trojanskog konja jer oni koji su otvorili vrata trojanskom konjuonju nisu imali pojma što mu je u utrobi dok mi znamo da mu je u utrobi antikrist a moramo otvoriti vrata da nam se ne prišije da nemamo humanosti da nismo kršćani - savršeno

Avatar abakus
abakus
09:13 07.09.2015.

Ne vidim nikakvog razloga da Europa odmah ne primi kompletno svjetsko stanovništvo, svih koliko ono milijardi ljudi. Zašto ne? Granice su otvorene zahvaljujući idiotskim i patetičnim medijima i ulizičkim političarima. Navali narode!

CR
CROLINDA
08:18 07.09.2015.

mediji uistinu manipuliraju srcedrapateljnim tragičnim epizodama i ulomcima ali recimo to ovako treba biti potpuno blesav da se suosjećajući prema drugima zanemari odgovornost prema svome narodu i svojo zemlji od sasvim izvjesnih opasnosti koje se u tome svemu sasvim smišljeno i izrežirano žele ubaciti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije