Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIČKA RETORIKA

Austrijski kancelar najavljuje prekid pregovora Turske i EU

Christian Kern
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
04.08.2016.
u 08:03

Europski čelnici izrazili su zabrinutost zbog udara turskog predsjednika Tayyipa Erdogana na osumnjičene disidente

Austrijski kancelar Christian Kern kazao je u srijedu da će među europskim šefovima vlada započeti razgovor o prekidu pregovora s Turskom o pristupu Europskoj uniji zbog demokratskih i ekonomskih deficita.

Europski čelnici izrazili su zabrinutost zbog udara turskog predsjednika Tayyipa Erdogana na osumnjičene disidente nakon neuspjelog puča, ističući njegovu ideju o uvođenju smrtne kazne kao ''crvenu liniju'' zabrane ulaska u Uniju.

Kern je svoju kritičku retoriku zaoštrio u razgovoru za austrijsku radioteleviziju ORF. Kazao je da demokratski standardi u Turskoj nisu dovoljni da opravdaju ulazak u EU, ali i da je ekonomsko pitanje jednako važno s obzirom na to da je tursko gospodarstvo ispod europskog prosjeka.

Na pitanje hoće li Austrija prijedlog obustave pregovora o turskom priključenju iznijeti na Europskom vijeću 16. rujna, Kern je rekao da će početi razgovor o tome i tražiti alternativni koncept.

>> Propada dogovor EU i Turske oko migranata? Ankara prijeti povlačenjem ako se ne ispuni jedan zahtjev

Komentara 7

PE
peugeot
08:31 04.08.2016.

A otkad je to azijskoj zemlji, azijske (ne)kulture Turskoj, mjesto u EU? Kakve su to budalastine?

DU
Deleted user
10:31 04.08.2016.

Pa sto se tu jos ceka.Nakon svega sto smo vidjeli i trebaju se pod hitno prekinuti i to zauvijek i mir.

MG
milerazbojnik@gmail.com
11:00 04.08.2016.

njima nije mjesto nikad bilo u europi jer to nisu niti bili nego azija i toćka a eunija će si s njihovim eventualnim ulaskom u nju samo još veće probleme stvorit upravo što će svoju ekstremnu politiku eregon još više sprovodit prem tobožjim neprijateljima što već i sad radi i unija će mu morat sve izrućit .no prihvati li to onda je i unija ditatorska država kao i on što nije daleko od tog jer i tu se zna ko drma a ko li plaća ceh ,jednom rjećju krši sva ljudska prava slobode izražavanja i mišljenja i to je već dosta za neulazak u uniju a njegove prijetnje da će pustit emigrante nek se slika pa unija može poslat svu raspoloživu vojsku i policiju na grćku granicu i nikog ne puštat isto tako da udđe u nju i mir i manji trošak nego li dat njemu silne novce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije