Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAKET ZA 53.000 RADNIH MJESTA

Austrijska vlada u javni prijevoz ulaže dodatnih 300 milijuna eura

Coronavirus disease (COVID-10) outbreak, in Vienna
Foto: LISI NIESNER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
22.05.2020.
u 12:57

„Od 300 milijuna eura, 150 milijuna je namijenjeno izgradnji i širenju prometne infrastrukture, posebno izgradnji i modernizaciji regionalnih željezničkih pruga, a daljnjih 150 milijuna eura je za poboljšanje ponude u javnom prijevozu“, pojasnila je ministrica Leonore Gewessler

Austrijski ministar financija Gernot Blümel i ministrica za zaštitu klime, okoliša, energiju, mobilnost, inovacije i tehnologiju Leonore Gewessler predstavili su u petak u Beču novi Paket ulaganja austrijske Vlade u javni prijevoz „težak“ 300 milijuna eura. Ministar financija je uvodno rekao kako su to dodatnih 300 milijuna eura, uz ona sredstva koja su već prethodno predviđena državnim proračunom, i „jedan u nizu financijskih paketa“ u protekla dva mjeseca, važnih za očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta.

„To je zapravo prvi stvarni paket investiranja u koronakrizi“, rekla je Gewessler. Istaknula je kako će se tim ulagačkim paketom „stvoriti ili održati 53.000 radnih mjesta“, predstavivši njegove pojedinosti: „Od 300 milijuna eura, 150 milijuna je namijenjeno izgradnji i širenju prometne infrastrukture, posebno izgradnji i modernizaciji regionalnih željezničkih pruga, a daljnjih 150 milijuna eura je za poboljšanje ponude u javnom prijevozu“, pojasnila je.

Napomenula je kako je u planu u narednih dvije godine uložiti i dodatnih 250 milijuna eura u modernizaciju postojećih i izgradnju novih željezničkih kolodvora. „Cilj nam je da raspoložive željezničke veze u Austriji budu više i dulje dostupnije putnicima“, pojasnila je Gewessler dodavši: „Tako ćemo omogućiti da se i za odlazak na odmor u budućnosti pojačano koriste sredstva javnog prijevoza“.

Gewessler je rekla kako će troškove izgradnje regionalnih željezničkih pruga „po pola“ zajednički snositi savezna Vlada i pokrajine. Ono što je ministrica posebno naglasila je da je kod izgradnje željezničke infrastrukture „čak 80 posto naloga dano malim i srednjim poduzećima“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije