Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTNICA IMALA KORONAVIRUS

Austrijanci uputili hitni poziv putnicima autobusa na liniji Zagreb-Graz

Ilustracija
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
24.08.2020.
u 20:17

U pozivu se navodi da je putnica 21. kolovoza napravila PCR test koji je pokazao da je pozitivna na koronavirus. Ističe se da je putnica rekla da je kako u autobusu tako i u vlaku imala zaštitnu masku na licu.

Čelništvo kotarske uprave štajerskog grada Leoben u Austriji uputilo je u ponedjeljak hitan javni poziv svim putnicima koji su prošli četvrtak, 20. kolovoza putovali Flixbusom N 881 iz Zagreba do Graza, s polaskom iz Zagreba  u 16,15 sati da se odmah jave Okružnoj upravi u Leobenu, jer je u autobusu s njima sjedila žena iz Štajerske pozitivna na koronavirus. Zaražena ženska osoba je potom s Glavnog kolodvora u Grazu nastavila put do Leobena regionalnim vlakom D 852 / REX 4587, te je isti javni poziv upućen i svim putnicima navedenog vlaka da se jave nadležnim okružnim tijelima u Leobenu na telefon br.: 03842 / 4571 281

U pozivu se navodi da je putnica 21. kolovoza napravila PCR test koji je pokazao da je pozitivna na koronavirus. Ističe se da je putnica rekla da je kako u autobusu tako i u vlaku imala zaštitnu masku na licu.

Unatoč toga, isti izvor poziva sve putnike iz autobusa odnosno vlaka, u slučaju da imaju infekciju dišnih puteva sa ili bez povišene tjelesne temperature, i uz to neki od simptoma kao što su kašalj, bolovi u grlu, gubitak okusa i njuha, katar gornjih dišnih putova i probleme s disanjem da se odmah jave na austrijski telefon za korona sumnjive slučajeve 1450.

Iako je štajerski okrug Leoben poziv uputio Austrijancima, dobro bi bilo da ga pročitaju i naši Hrvati koji su možda upravo tog četvrtka, 20. kolovoza, ne znajući da putuju s zaraženom putnicom putovali autobusom iz Zagreba do Graza. Ili možda i vlakom od Graza do Leobena, ukoliko možda tamo žive i rade, ili su nekoga posjetili. U takvom slučaju, javite se odmah na testiranje i provjerite da li ste na koronavirus pozitivni lili negativni, kako bi  spriječili daljnje širenje zaraze na svoje najbliže i sve ostale ljude.  

Komentara 6

KA
kajbiti
20:59 24.08.2020.

Flix vozi pune krcarte buseve iz Hr za Au i Njem . Nitko maske, nigdje razmaka, covjek na covjeku i tako njih 50 12_15 sati se voze. Tko to uopce kontrolira?

AA
aabbcc
17:53 25.08.2020.

Mogli su bez frke prvo testirati vozace autobusa jer oni su danima u autobusu bez maske.

LU
lupa
15:23 25.08.2020.

Di su im sada oni famozni formulari koje moramo ispunjavati! Nek lista po hrpama papira ekipica na GP krawankentunnel , jer ovako malo tko ce im se javiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije