Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKUŠALI NAPUSTITI RH

Austrijanci prekršili samoizolaciju, otkrili ih na graničnom prijelazu Kaštel

Strani džavljani ulaze u RH na graničnom prijelazu Kaštel
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
07.01.2021.
u 15:46

Svima onima koji su prekršili Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izdani su prekršajni nalozi.

Istarska je policija u posljednja dva dana utvrdila da je pet osoba prekršilo mjeru samoizolacije koja im je izrečena radi sprječavanja širenja virusa Covid-19, radi čega je prekršiteljima izrekla novčane kazne, stoji u priopćenju PU istarske. 

Kako navode, rovinjski su policijski službenici 6. siječnja oko 16 sati provjeravali da li se 24-godišnjak pridržava mjere samoizolacije koja mu je izrečena do 16. siječnja te su utvrdili da se mladić ne nalazi na adresi na kojoj je trebao boraviti, već je otišao u posjet prijatelju.

VIDEO: Predsjednik Milanović cijepio se protiv koronavirusa: "Ljudi, cijepite se. To je bolje nego razboljeti se"

- Na granični prijelaz Kaštel istog dana pristupile su tri osobe koje su prekršile mjeru samoizolacije. Oko 11.20 sati pristigao je 64-godišnji austrijski državljanin koji je trebao biti u samoizolaciji do 11. siječnja, dok su oko 16.20 sati pristigli 52-godišnja austrijska državljanka i 53-godišnji austrijski državljanin, kojima je samoizolacija izrečena do 13. siječnja.

Posljednju osobu koja je prekršila mjeru samoizolacije otkrili su djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola, koji su 7. siječnja oko 00.30 sati na Partizanskom putu u Puli zaustavili automobil kojim je upravljala 24-godišnjakinja. Djevojci je izrečena mjera samoizolacije do 13. siječnja, no unatoč tome napustila je dom kako bi otišla kupiti cigarete - priopćili su iz policije. 

Svima onima koji su prekršili Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izdani su prekršajni nalozi. 
 

Komentara 8

Avatar EtTore
EtTore
16:38 07.01.2021.

pocela sezona!

GE
geler203
15:55 07.01.2021.

Kako je mogao prekršiti samoizolaciju. Sam se stavio u izolaciju, sam je iz nje izašao.

Avatar Forumas
Forumas
15:55 07.01.2021.

streljati u ime naroda na licu mjesta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije