Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
no-ustasa.at

Austrijanci online kampanjom protiv Bleiburga

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
03.04.2018.
u 18:46

Među sudionicima okupljen je cijeli spektar ekstremne desnice iz Hrvatske, što Bleiburg čini najvećom fašističkom manifestacijom u Europi, tvrde organizatori kampanje

Austrijska organizacija AK Pliberk Bleiburg, koja djeluje pod sloganom “Protiv svakog nacionalizma i povijesnog revizionizma”, pokrenula je online kampanju protiv komemoracije žrtvama Križnog puta na bleiburškom polju kamo svakog svibnjahodočaste tisuće Hrvata.

“Svake se godine u svibnju nadomak Bleiburga sastaje više tisuća nacionalista iz Hrvatske i hrvatske dijaspore. Pod plaštem crkvene komemoracije odaje se počast NDH koja je kolaborirala s nacističkom Njemačkom i relativiziraju se njihovi zločini. Među sudionicima okupljen je cijeli spektar ekstremne desnice iz Hrvatske, što Bleiburg čini najvećom fašističkom manifestacijom u Europi. Dugoročno želimo da se taj skup više ne održava”, navode pokretači inicijative koji su na internetskoj stranici no-ustasa.at objavili zbirku tekstova koja će, kako se nadaju, potaknuti kritičko promatranje ovog skupa. U tim tekstovima bave se razbijanjem “mita o Bleiburgu” i “holokausta nad hrvatskim narodom”.

Iz inicijative tvrde da se, pod pokroviteljstvom Sabora, ondje okupljaju reakcionari svake vrste: fašisti, neonacisti, konzervativci, predstavnici Crkve, pa i hrvatski političari, dok sve to ”domovina Austrija pasivno promatra”.

Osim internetske stranice, aktivisti iz AK Pliberk Bleiburg pokrenuli su i grupu na Facebooku te račun na Twitteru.

 

Komentara 231

DU
Deleted user
19:10 03.04.2018.

..još jedan spin vl..pljuc..

TO
tolitol
19:18 03.04.2018.

Počelo je ta kampanja još prošle godine u jednom austrijskom mediju, i to preko napisa čiji su autori naše gastarbajterske "komšije" (pogodite koje). Na to se nadovezao lokalni ogranak austrijskih socijalista pa sad u "hrvatskom" Večernjem imamo informaciju o online kampanji "Austrijanaca". Poluistine za domaću uporabu. Ništa više od toga.

BI
bikica7
20:29 03.04.2018.

Eh, kada drugarica Rašović kaže to je tako, bez pogovora.Nisu austrijanci tako glupi da ne znsju da su ljudi ubijani bez suda i procesa.Drugarice Rašović nitko nije kriv dok mu se sudskim postupkom ne dokaže, da ste realni to bi i napisali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije