Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POOŠTRENE GRANIČNE KONTROLE

Austrija zabranila ulazak u zemlju čak za 1.415 putnika

Gužve na austrijskoj granici Thörl Maglern
EXPA/PIXSELL
21.12.2020.
u 13:19

Od 19. prosinca do 10. siječnja 2021. važeće mjere ograničenja ulaska u Austriju predviđaju da svi oni kojima se dozvoli ulaz u zemlju moraju u obveznu 10-dnevnu samoizolaciju, s mogućnošću prekida karantene testiranjem, ali tek nakon petog dana, uz negativan test, čije troškove mora svaka osoba sama snositi

Austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer je u priopćenju za javnost istakao kako je granična policija u suradnji s vojskom, a u skladu s novim pooštrenim mjerama ulaska u Austriju donesenih zbog zaštite od širenja koronavirusa, koje su stupile na snagu u subotu 19. prosinca, s graničnih prijelaza vratila 1.415 osoba.

U izvješću se navodi da je samo protekle subote na austrijskim graničnim prijelazima kontrolirano 57.351 osoba, što je za 11,5 posto više nego dan prije.

„Cilj nam je bio i ostao minimalizirati mogućnost unosa zaraze iz drugih država“, poručio je Nehammer. Na znatno stroži režim ulaska putnika u Austriju od subote Nehammer je ukazao brojčanom usporedbom.

U petak dok je još vrijedio stari režim prelaska austrijske granice po kojem se je od putnika zahtijevalo da predoči negativni PCR korona test s austrijske granice je vraćeno tek 14 putnika, za razliku od subote kada su na snagu stupile nove znatno strože Covid-19 mjere te je ulazak u Austriju zabranjen za 1.415 osoba.

Nove, od 19. prosinca do 10. siječnja 2021. važeće mjere ograničenja ulaska u Austriju predviđaju da svi oni kojima se dozvoli ulaz u zemlju moraju u obveznu 10-dnevnu samoizolaciju, s mogućnošću prekida karantene testiranjem, ali tek nakon petog dana, uz negativan test, čije troškove mora svaka osoba sama snositi.

Zanimljiv je i podatak da je u petak policija na austrijskim graničnim prijelazima preuzela 250 obrazaca s ispostavljenim nalogom za obveznu samoizolaciju, a u subotu, dakle samo dan kasnije, bilo je već 440 posto više takovih naloga odnosno njih 1.355. Mediji navode kako brojke slikovito ukazuju na rigoroznost novih mjera i „treniranja strogoće“ na graničnim prijelazima.

S obzirom na povećani promet na graničnim prijelazima u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika, ministar unutarnjih poslova je naredio, između ostalog, i  dodatno prebacivanje 218 policijskih novaka, koji su tek završili obrazovanje, na austrijsku granicu. Graničnoj policiji, kako je izvijestio austrijski MUP pomaže i policija za strance PUMA, a u slučaju nužde računa se da će u pomoć graničnoj policiji priteći i čuvari reda mjesnih područja na kojima se nalaze granični prijelazi.

Od kolovoza ove godine na austrijskim je granicama provedeno oko 7,5 milijuna kontrola, a u samoizolaciju je poslano oko 85.000 osoba, izvijestio je MUP.

Ključne riječi

Komentara 28

LE
lector2corrector
21:48 21.12.2020.

1. Kod nas su božićni i novogodišnji blagdani, a ne "praznici". 2. Na fotkama se uredno uklanjaju europske registarske oznake (zbog DSG-a), ali se to isto ne poštuje kod balkanskih. 3. Treba li vam lektor? Vrlo povoljno

FA
fajlpz
14:36 21.12.2020.

Austrijska priseravanja.Njihovi policajci su do zla boga neugodni i bahati.

Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
04:32 22.12.2020.

maske,testiranja,cjepiva pa covid putovnice i gotovo sa koronom rekao sam to već na početku i evo ga dođe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije