Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG PANDEMIJE KORONAVIRUSA

Austrija obustavlja zračni promet s visoko rizičnim zemljama, među njima su i zemlje zapadnog Balkana

AUSTRIA-VIENNA-COVID-19-AUSTRIAN AIRLINES-RESUMPTION
Foto: /XINHUA/PIXSELL
14.07.2020.
u 12:21

Srbija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Albanija i Crna Gora neke su od zemalja koje su se našle na crvenoj listi

Da novi slučajevi zaraze koronavirusom ne bi ušli u Austriju zračnim putem, Austrija od četvrtka obustavlja sve redovne letove u 18 visokorizičnih zemalja, među kojima su i zemlje zapadnog Balkana te Bugarska, Rumunjska, Moldavija i Egipat, priopćilo je u utorak austrijsko Ministarstvo zdravlja na čelu s ministrom Rudolfom Anschoberom. Isti izvor navodi kako je do sada bilo zabranjeno slijetanje u Austriju zrakoplovima osam država i regija Italije, a od četvrtka se ta crvena lista proširuje za još novih deset država.

Među njima su zemlje zapadnog Balkana – Srbija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Albanija i Crna Gora te Bugarska, Rumunjska, Moldavija i Egipat. Tom odlukom „privremeno se prekidaju zračne veze bečke zračne luke Schwechat sa zračnim lukama u Beogradu, Bukureštu, Kairu, Podgorici, Sarajevu, Sibiu, Skopju, Sofiji, Tirani i Varni“. Zabrana će se primjenjivati od ovog četvrtka do najmanje kraja srpnja.

Ograničenje putovanja zrakoplovom ne odnosi se više na talijansku pokrajinu Lombardiju, koja je skinuta s crvene liste, stoji u priopćenju na kojem su navedene zemlje koje i dalje ostaju na austrijskoj crvenoj listi: Bjelorusija, Kina, Velika Britanija, Iran, Portugal, Rusija, Švedska i Ukrajina. Iznimke su tereni prijevoz, teško bolesne osobe, repatrijacija Austrijanaca iz inozemstva, medicinsko osoblje i osoblje za 24-satnu njegu starih i bolesnih te radnici – pomagači na poljoprivrednim dobrima.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Alemka Markotić objasnila koliko se često maske trebaju mijenjati

Komentara 10

SU
Superhero
15:36 14.07.2020.

ja biH rekao da su ukinuli letove prema sirotinji, ledajuci koje su zemlje na listi.. Htio biH samo da mi neki strucnjak objasni zasto nisu Italija i Njemacka npr rizicne zemlje dok BiH jeste ali ocito to je svima jasno osim meni.

Avatar rubinet
rubinet
13:30 14.07.2020.

Visokorìzične zemlje.....

Avatar Observer
Observer
14:47 14.07.2020.

Visokorizicne zemlje, ali i bez Korone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije