Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVNOST PODIJELJENA

Australski sud odobrio promjenu spola petogodišnjeg dječaka

Djevojčica
Foto: Shutterstock
08.12.2016.
u 07:00

Obiteljski je sud utvrdio da je Carla rođena s naznakama ženskih genitalija i da se ponašala tipično ženski

Petogodišnji dječak iz Australije rođen kao muško odrastat će kao sterilizirana djevojčica nakon što je sud odobrio kirurški zahvat promjene spola, piše BBC.

Dijete, poznato samo kao Carla, identificira se kao djevojčica, ali nema ženske reproduktivne organe, pokazuju dokumenti obiteljskog suda u Australiji. Sud je odobrio zahtjev Carlinih roditelja da se djetetu kirurški uklone muške genitalije, no odluka suda izazvala je podijeljene reakcije javnosti.

Kada je Carla navršila pet godina, njezini roditelji željeli su biti sigurni treba li im dozvola suda za kompleksnu i nepovratnu operaciju. Na njihov zahtjev, obiteljski je sud utvrdio da je Carla rođena s naznakama ženskih genitalija i da se ponašala tipično ženski, što je uključivalo i to da nije željela da joj se obraćaju kao dječaku i da je više voljela igračke, odjeću i aktivnosti za djevojčice. 

>> Raste broj onih koji žele promijeniti spol, ali i onih koji bi 'natrag'

Komentara 4

DA
danho
08:43 08.12.2016.

Fuj kuda ovaj svijet ide, ne mogu vjerovat da jedan sud to dopusta. Tko se ovdje brine o pravima djece, pa jel ima tko tu normalan. U nekom normalnom sviejtu bi oduzeli diejte roditeljima jer ga zele unakazit!!! Jadno dijete, place mi se

NE
Nepokolebljiv
16:45 08.12.2016.

Za ovo se ne moze kazati "bolesno" jer se ovdje radi o zlocinu!

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:49 08.12.2016.

A u SAD-u imaju tipa od pedesetak godina koji se predstavlja kao djevojčica od deset godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije