Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"teroristički čin"

Dječak priznao krivnju: 'Stavljao sam igle u jagode, ali to je bila šala'

Jagode
Dusko Jaramaz/PIXSELL
19.09.2018.
u 09:24

Morrison je pozvao Australce da prave kolače s jagodama kako bi pomogli utučenim uzgajivačima.

Sabotaža s australskim jagodama koje sadrže šivaće igle može se usporediti s "terorističkim" činom, izjavio je u srijedu premijer Scott Morrison dok je cijela afera posijala paniku u Australiji. 

Morrison je pozvao Australce da prave kolače s jagodama kako bi pomogli utučenim uzgajivačima. Zatražio je i pooštravanje zakonskih propisa kako bi odgovornima za kontaminaciju hrane prijetila 15-godišnja kazna zatvora. Dvadesetak jagoda u koje su ubodene šivaće igle ili pribadače otkriveno je širom Australije što je izazvalo paniku. 

Prvi je zabilježen prošlog tjedna u Queenslandu, nakon čega su jagode nekoliko različitih proizvođača povučene s tržišta. Zbog izvještaja o sličnim slučajevima u pet drugih država strahuje se da se radi o oponašanju zločina. Najmanje jedna osoba je hospitalizirana nakon što je pojela jagodu koja je u sebi imala iglu. "Radi se o groznom zločinu i napadu na širu javnost," izjavio je Hunt za australski ABC.

Dječak priznao krivnju

Dječak je priznao da je stavljao igle u jagode i to zbog 'šale'. Uhićen je u srijedu popodne. Iako su vlasti za ovakav zločin propisale kaznu zatvora do 10 godina, obzirom da je dječak maloljetan, suočit će se s mnogo blažom kaznom. 

Istraga je pokazala i da su u cijeloj krizi sudjelovali i drugi pojedinci koji su počeli kopirati dječakove poteze. Oni će biti strože kažnjeni.

- Svaki idiot sad može ići po dućanima i zabijati igle u voće i praviti se da je to nekakva šala... Takvo ponašanje je bezobzirno i kažnjavat ćemo ga do 10 godina zatvora - rekao je premijer Scott Morrison za Daily Mail

Ključne riječi

Komentara 2

NO
nogogaz
08:39 20.09.2018.

dječak terorist? a njegov svecenik koji mu je možda iskazivao previše ljubavi samo malo je pogresia?

Avatar krkcro
krkcro
12:40 19.09.2018.

sad če nas teroristi napasti sa iglama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije