Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA OD AUSTRALSKE VLADE

Australija napravila lažne, mračne horoskope kako bi prestrašili Šrilančane

Sydney
Foto: GettyImages
1/2
25.12.2019.
u 18:04

Na dnu postera namijenjenog mogućim migrantima, stoji kako je prošlo gotovo četiri godine otkada je itko iz Šri Lanke došao do Australije morskim putem, te da su australske vlasti zaustavile i vratile više od 160 državljanina Šri Lanke.

Australsko Ministarstvo za unutarnje poslove napravilo je lažne, negativne horoskope u nadi kako će to uvjeriti tražitelje azila iz Sri Lanke da ne uđu u Australiju. 

BuzzFeed News došao je do lažnih horoskopa i objavio ih, te otkrio kako sadrže predviđanja za one koji pokušavaju emigrirati u Australiju i u njima stoji kako je to 'poruka od australske Vlade'

- Ako pokušate ilegalno ući u Australiju morskim putem, očekujte da će krijumčari ljudi prevariti vas. Ti kriminalci će uzeti vaš novac i morat ćete se vratiti u Šri Lanku bez ičega - stoji u horoskopu za ovnove

 

A ako odluče doći u Australiju, svi oni koji su Jarčevi u horoskopu riskiraju svoj život. Vage će ostati bez svojeg novca, Bikovi će biti osramoćeni pred cijelom svojom zajednicom, a Blizanci će izgubiti nakit svoje žene. 

Na dnu postera namijenjenog mogućim migrantima, stoji kako je prošlo gotovo četiri godine otkada je itko iz Šri Lanke došao do Australije morskim putem, te da su australske vlasti zaustavile i vratile više od 160 državljanina Šri Lanke. 

Nije poznato gdje su napravljeni plakati niti gdje su prikazani, no BuzzFeed News naveo je u svojem članku kako su dobili primjerke temeljem zahtjeva 'Pravo na informaciju' i kako plakati su najranije od 2013. godine. Naime, te godine je Australija zabranila ljudima koji su morskim putem ilegalno ušli u Australiju da se tamo nastane. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije