Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očekuju dijete

Ostavka zbog afere: Oženjeni premijerov zamjenik bio u vezi s tajnicom

Barnaby Joyce
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/6
23.02.2018.
u 07:36

Joyce je rekao kako je odlučio napustiti poziciju nakon što se u petak pojavila optužba za seksualno uznemiravanje, odbacivši da je počinio bilo kakve zloporabe.

Zamjenik australskog premijera Barnaby Joyce izjavio je danas kako će podnijeti ostavku nakon nekoliko tjedana pritiska zbog izvanbračne veze s bivšom tajnicom za medije.

Joyce je kazao kako će u ponedjeljak odstupiti s mjesta zamjenika premijera i čelnika Nacionalne stranke, mlađeg partnera u koaliciji desnog centra premijera Malcolma Turnbulla. Ostat će u parlamentu, čuvajući Turnbullovu nestabilnu većinu od jednog mjesta. Joyce, praktični katolik, 24 godine je oženjen i u kampanjama se zauzimao se za obiteljske vrijednosti, ali je bio pod stalnim pritiskom da podnese ostavku zbog afere sa bivšom članicom svoga tima koja nosi njegovo dijete.

Barnaby Joyce
1/6

On je rekao kako je odlučio napustiti poziciju nakon što se u petak pojavila optužba za seksualno uznemiravanje, odbacivši da je počinio bilo kakve zloporabe. "Reći ću u ponedjeljak ujutro da ću odstupiti kao čelnik Narodne stranke i zamjenik čelnika Australije", rekao je Joyce novinarima u Armidaleu, gradu kojeg on zastupa, smještenom u ruralom području malo manje od 500 km sjeveroistočno od Sydneya.

Direktor Nacionalne stranke Ben Hindmarsh izjavio je kako je stranka primila optužbu za seksualno uznemiravanje, ali nije želio davati nikakve detalje, osim da je Joyce zatražio da se tvrdnja uputi policiji. Nacionalna stranka izabrat će novog čelnika, koji će također postati zamjenik premijera pod uvjetima koalicijskog sporazuma s Turnbullovom Liberalnom strankom.

Pogledajte i galeriju: Oni su na najgori mogući način doznali da ih voljena osoba vara

Barnaby Joyce
1/10

Komentara 11

DU
Deleted user
08:36 23.02.2018.

Praktični katolik je onaj koji je oženjen a okolo praši komade kao da praktički nije !!!!!

NI
Nikomah95
10:32 23.02.2018.

Da je imao aferu s tajnikom, dizali bi ga u nebesa.

DU
Deleted user
11:46 23.02.2018.

Pa kad je, praktički, neodoljivo lijep!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije