Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Australci će podatke o smrti Britt Lapthorne predati hrvatskoj policiji

crn-britt-txt.jpg
import
23.10.2008.
u 13:43

Podatke koje obdukcijom dobiju vlasti u australskoj saveznoj državi Victoriji o mogućem uzroku smrti Britt Lapthorne iz Melbournea dostavit će se hrvatskoj policiji koja slučaj i dalje vodi kao kriminalnu istragu, objavili su u četvrtak australski mediji.

Voditelj konzularnoga odjela za vanjske poslove i trgovinu Peter Baxter rekao je da australsko veleposlanstvo u Zagrebu i dalje od hrvatske policije zahtijeva da riješi slučaj tajanstvenog nestanka Britt Lapthorne 18. rujna iz dubrovačkoga noćnog kluba, objavio je list Australian na internetskoj stranici.

Njegov će ured obitelji Lapthorne ponuditi i privatni sastanak na kojem će razgovarati o pitanjima koja se smatraju neprikladnima za javni razgovor, rekao je Baxter na senatskom saslušanju.

Tijelo nestale djevojke u moru su u raspadnutome stanju 8. listopada pronašli ribari.

Australske su vlasti o nestanku djevojke službeno obaviještene 19. rujna kad je u kontakt s australskim veleposlanstvom stupila djevojka koja je s njom odsjela u istom prenoćištu u Dubrovniku.

Veleposlanstvo je odmah stupilo u kontakt s vlasnikom prenoćišta te s dubrovačkom policijom koja nije bila previše uznemirena.

- Policija je tada rekla da još nije prošlo previše vremena od nestanka, da je ona odrasla i slobodno putuje te da policija ne može puno učiniti. Zahtijevali smo od policije da pokrene istragu o nestanku gđice Lapthorne - rekao je Baxter u odgovorima na pitanja veoma upornoga senatora Stevea Fieldinga i dodao da su australske vlasti učinile sve što su mogle da pronađu Britt Lapthorne i pomognu njezinoj obitelji.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije