Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojačano osiguranje

Atentate na dužnosnike Srbije i RS planiraju vehabije i mafija?

Tadić i dodik
AFP/PIXSELL
18.01.2012.
u 09:03

Prema pisanju beogradskog dnevnoga lista Press teroristi i mafijaši žele da se uruše srpske države s obje strane Drine

Mjere sigurnosti oko srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, zbog upozorenja o pripremanju atentata, podignute su prošlih dana na najvišu moguću razinu. Sve ono što je prije provjeravano 2-3 puta, sad se provjera i desetak puta, pri čemu su angažirane i dodatne policijske i sigurnosne snage.

Pronađeno oružje

Tomu je uzrok pronađeno oružje u sportskoj dvorani Borik u Banjoj Luci, 8. siječnja, kojim je, kako se navodi, planiran atentat na Borisa Tadića, Milorada Dodika i druge okupljene viđenije Srbe s obje strane Drine.

Najnovija otkrića govore da je među oružjem pronađena i snajperska puška s novim prigušivačem i skrivačem plamena te da su policijski psi to oružje pronašli samo zato što je bilo skriveno zajedno s eksplozivom.

Nekoliko dana poslije dužnosnik MUP-a Srbije dobio je SMS, kojim se policija upozorava na mogućnost atentata na Tadića. U SMS-u, koji je poslao jedan od informatora srbijanske policije i osoba koja je radila, kako se navodi po medijima, i za neke vodeće svjetske sigurnosne službe, stoji:

– Recite gospodinu Dačiću da pojača drastično obezbeđenje gospodina Tadića, patrijarha, Veljovića, sebe i familijama jer će se atent. ponoviti, ali manje spekt, atent. Da se ne ponovi slučaj dr. Đinđića.

Prema pisanju beogradskog dnevnoga lista Press, iza pokušaja atentata u Banjoj Luci stoje muslimanski i albanski teroristi i vehabije u suradnji s najjačim kriminalnim strukturama. List navodi da su do ovih otkrića došli pripadnici policije koji su prošlih dana boravili u Republici Srpskoj da bi otkrili pozadinu skrivenoga oružja i eksploziva. Sigurnosne procjene govore i da su mogući novi pokušaji atentata te da na to upućuju i brojne poruke koje su policijski djelatnici dobili prošlih dana.

Postoji mogućnost da su teroristički i mafijaški interesi ovog puta zajednički. Zajednička im je želja da uruše srpske države s obje strane Drine, navodi Press.

Špekulira se i s imenom Luke Bojovića, za kojega se govori da je najopasniji mafijaš trenutačno na slobodi i profesionalni ubojica spreman na sve.

Čuvaju ga Kobre

Od visokih dužnosnika u Srbiji najviše prijetnji dobiva upravo Boris Tadić, za čiju se sigurnost brinu razne vojne i sigurnosne službe. Posljednji prsten osiguranja predsjednika Tadića elitni su vojni specijalci Kobre, koji budno nadziru svaki njegov pokret i sve što se događa u njegovoj bližoj i daljoj okolini.

Komentara 131

OB
-obrisani-
16:22 18.01.2012.

ooooo efendija.....đes ba

OB
-obrisani-
09:20 18.01.2012.

mislio sam da je vl ozbiljnija novina prenositi šta je press napisao je jako neozbiljno od press-a su jedino neozbiljnije \"alo\" novine izbori se bliže....ako se nešto desi tadiću na vlast može doći samo neko gori to svi znaju.....a ako neko i pokušava atentat to se može samo uz američku pomoč a tadić je američki igrač...znači...nema šanse

BR
brcak108
14:34 18.01.2012.

Hahaha,cetnicka posla...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije