Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osnivač Nacionala

Ni nakon 9 godina nije do kraja razjašnjen atentat na Pukanića

Ivo Pukanić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
23.10.2017.
u 12:09

Berislav Jelinić kaže da su naše institucije odustale od daljnje istrage

Prije točno devet godina Ivo Pukanić poginuo je u atentatu eksplozivnom napravom kod sjedišta tjednika Nacional čiji je bio vlasnik i osnivač.

U eksploziji automobila poginuo je i njegov suradnik Niko Franjić. Bio je to događaj koji je ozbiljno potresao Hrvatsku. Međutim, iako su u međuvremenu osuđeni izvršitelji, ni nakon devet godina nije do kraja poznato tko je ubojstvo naručio.

Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, za ubojstvo je prema pravomoćnoj presudi zagrebačkog suda navodno platio 1,5 milijuna eura. Međutim, Jocić je na paralelnom suđenju u Beogradu oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Berislav Jelinić, glavni urednik Nacionala i Pukanićev suradnik, kaže da je u takvim slučajevima teško naći naručitelje, ali da su naše institucije i odustale od daljnje istrage, pišu 24 sata.

- Za odustajanje nema razloga - kaže Jelinić. Kao i Uskok, on najprije sumnja na duhansku mafiju, ali kao naručitelj nikada nitko nije ni osumnjičen. 

Komentara 15

DU
Deleted user
14:43 23.10.2017.

Vi mičete novinare mi predsjednike .... jači smo !

MA
Marko1337
14:51 23.10.2017.

tako je to sa mafijom i još k tome udbaškom.

DU
Deleted user
14:52 23.10.2017.

Nigde vesti kako moja premijerka Brnabić radi sa svojom životnom partnericom Đurđić na detetu ma šta to značilo i ja im na tom čestitam !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije