Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MANJE OD 50% DOGOVORENOG

Novi udarac za EU: AstraZeneca otkrila koliko će cjepiva moći doista isporučiti

FILE PHOTO: COVISHIELD, the AstraZeneca COVID-19 vaccine manufactured by Serum Institute of India, is shown to the media in Kathmandu
Foto: NAVESH CHITRAKAR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
24.02.2021.
u 10:17

Anglo-švedska kompanija navodi kako nastoji ispoštovati dogovorenu količinu od 180 milijuna doza svojeg cjepiva za EU

Glavna je vijest jutros stigla iz Reutersa, a govori kako AstraZeneca ipak neće moći isporučiti kompletnu količinu doza svojeg cjepiva u drugom tromjesečju zemljama EU.

To je Reutersu rekao neimenovani izvor iz administracije EU. I mi smo odgovor potražili od AstraZenece te dobili njihovu službenu izjavu.

U njoj stoji: AstraZeneca potvrđuje da u najnovijem planu isporuke COVID-19 cjepiva za drugo tromjesečje nastoji postići isporuku u skladu s ugovorom s Europskom komisijom. Prema ovom ugovoru, otprilike polovica očekivanog volumena trebala bi dolaziti iz opskrbnog lanca iz EU, dok bi ostatak dolazio iz međunarodne opskrbne mreže. U ovoj fazi AstraZeneca radi na povećanju produktivnosti u opskrbnom lancu u EU i nastavlja koristiti svoje globalne mogućnosti kako bi ostvarila isporuku od 180 milijuna doza cjepiva Europskoj uniji u drugom tromjesečju.

Taj dužnosnik, navodi Reuters, izravno je uključen u pregovore s AstraZenecom te je agenciji rekao kako su im iz kompanije rekli da će se u drugom tromjesečju dostaviti manje od 90 milijuna doza cjepiva.

VIDEO Gužva na punktu u Ksaverskoj ulici u Zagrebu: Krenulo masovno cijepljenje

Ključne riječi

Komentara 2

AR
arwin
11:20 24.02.2021.

Pa ako ga ne dostave do ljeta onda ga nikome neće ni trebati. Kako dr. Lauc kaže da je već sad 40% ljudi s virusom bilo u kontaktu onda će do ljeta s popuštanjem mjera biti i 80%. Koga će onda cjepiti kad će većina ionako već imati virus na prirodan način?

HR
hrza
10:39 24.02.2021.

Pitam se šta još treba da se desi pa da nesposobno rukovodstvo EU podnese neopozive OSTAVKE.?????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije