Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oslobođena optužbi

Asia Bibi uskoro napušta Pakistan, vjerojatno ide u Kanadu

Asia Bibi sa svoje dvije kćerke
REUTERS/PIXSELL
24.12.2018.
u 21:02

Kršćanka je 2010. osuđena na smrtnu kaznu zbog bogohuljenja, ali je u listopadu ipak oslobođena

Kršćanka Asia Bibi, koja je nakon devet godina oslobođena iz zatvora u Pakistanu gdje je bila zbog optužbi za bogohuljenje, uskoro će moći napustiti zemlju, rekao je njezin odvjetnik. Bibi će "vrlo vjerojatno" otputovati u Kanadu, rekao je odvjetnik Sauf-ul-Mallok televiziji RTL Nieuws u ponedjeljak. 

"Veleposlanik mi je rekao da je vlada neće zadržavati u namjeri da otputuje u koju god zemlju želi", rekao je, referirajući se vjerojatno na pakistanskog veleposlanika u Hagu. 

Kršćanka je 2010. osuđena na smrtnu kaznu zbog bogohuljenja, ali je u listopadu ipak oslobođena. 

Njezino oslobođenje izazvalo je velike proteste radikalnih islamističkih skupina u Pakistanu. Pozvali su na ubojstvo Asie Bibi i sudaca koji su donijeli odluku o puštanju na slobodu. Njezin odvjetnik, kojemu se također prijetilo, odletio je u Nizozemsku u studenom. 

Asia Bibi je "zdrava i pod sigurnosnim nadzorom pakistanske vlade", rekao je Sauf-ul-Mallok za RTL Niews, iako "ona ondje nema života, a kamoli budućnosti."

Bibi nije još odlučila kamo će otputovati, ali je Kanada najizglednija opcija, rekao je odvjetnik. Italija i Njemačka ranije su se navodile kao moguće destinacije.

Komentara 6

RM
ruzica_mario
22:52 24.12.2018.

ove koji je zele ubiti primit ce njemacka i svedska

ZI
zimerman
03:56 25.12.2018.

SAD ili neka zemlja u centralnoj Europi sve ostalo je otišlo kvragu

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
21:47 24.12.2018.

Sigurno nece u Hrvatsku, tamo azilanti nisu pozeljni, makar bili i progonjeni krscani. Canada, j'adore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije