Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA KAKVU TREBAMO

Ari Ben Dror: Proizvodnja životinjske hrane glavni je krivac za stakleničke plinove

Zagreb: Panel "Klima i Gospodarstvo" na konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo - zelenim razvojem protiv klimatske krize"
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/17
26.04.2022.
u 12:32

Ono što ovaj izlagač i njegov Good Food Institute predlaže jesu alternativni proteini. Inačica je to mesa bazirana, objašnjava, na biljkama

Ari Ben Dror iz Good Food Institutea na Večernjakovoj konferenciji ''Hrvatska kakvu trebamo – Zelenim razvojem protiv klimatske krize'' održao je stručno izlaganje na kojem je govorio o alternativnim proteinima, odnosno načinu na koji bi se, u budućnosti, proizvodnja hrane uvelike mogla promijeniti. Kako je istaknuo, da se sad zatvore sve tvornice, a svi automobili stanu ili, točnije, da se u potpunosti stane sa zagađivanjem, temperatura planeta koja konstantno raste ne bi pala sljedećih stoljeća. Kako će se 10 milijardi ljudi hraniti 2050. godine, pitao se Ari Ben Dror.

– Proizvodnja životinjske hrane glavni je krivac za stakleničke plinove, čak šest posto plinova više nego od svjetskog transporta, proizvodi se na taj način. Do 2050. godine populacija će se povećati za 30 posto, a primjerice, potreba za peradi, za 120 posto – pojasnio je Ari Ben Dror, pa dodao da se danas, za proizvodnju proteina, koristi i 70 posto agrikulturne zemlje na planetu. U istu se svrhu troši i najviše vode, a čak 70 posto svjetskih antibiotika također se koristi u mesnoj industriji. Ono što ovaj izlagač i njegov Good Food Institute predlaže jesu alternativni proteini. Inačica je to mesa bazirana, objašnjava, na biljkama.

Komentara 16

Avatar Nlnja
Nlnja
12:43 26.04.2022.

Jedite travu i kukce i vozite se biciklima dok Klaus i WEF ekipa jedu steakove i putuju privatnim avionima. 😂😂😂

ZP
Zabranjen pristup
12:45 26.04.2022.

Samo bacajte bombe i govorite ljudima da zagrijavaju planetu drzanjem zivotinja

YO
yopi
13:11 26.04.2022.

Maske su biorazgradive, papirnate slamke stvorile nove ledenjake, a veggie salama dostigla vrhunski okus...Samo tko ce reci Hollywoodu, politicarima i ostalim njuskama da avioni, auti, jahte i solarni paneli isto zagaduju okolis? Mogu ja, mogu ja??? Bitno da nam Gates namece alternative za meso sa onom svojom trbusinom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije