Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima manjkavosti
Povratak na članak

Arhitekti: Zakon neće zaživjeti, mijenjat će se za nekoliko mjeseci

Država je dala novac, ali to nije rješenje jer vlasnici objekata s manjim oštećenjima taj novac neće moći povući, tvrdi profesor Josip Galić

Komentari 17

DU
Deleted user
21:32 11.09.2020.

Rugobe od zgrada koje projektiraju, lovu koju su maznuli za legalizaciju itd. Neka budu tiho i pokriju se ušima. Arhitekti...imam mišljenje o njima koje bi htjeli čuti, a i administrator bi mi dao crvendaća od šuba...

VL
RI
rimac444
20:51 11.09.2020.

Potres je osim zla učinio i dobro, jer je srušio zgrade koje su se odavno trebale srušiti jer su bile sramota za grad Zagreb. Sada ćemo obnavljati te ruševine da ih vlasnici mogu skupo prodati i ostaviti svojoj djeci, a veliko je pitanje kako su došli do tih stanova, a mnogi su bili i oteti.

VL
PR
Prekosutra
22:31 11.09.2020.

Nevjerojatno! Arhitekti-strucnjaci govore da zakon nije ”perfektan” da ce se morati mijenhati/nadogradjivati... Postoji li ijedan objekt kojeg su arhitekti ”slozili” koji je perfektan, kojeg nije potrebno dogradjivati...? Osobno ne znam kako ovaj zakon izgleda, ali vrlo dobro znam bezbroj gradjevina zbog kojih bih bio sretniji da ih nikad nisam vidio!

VL
AD
admzaq
20:58 11.09.2020.

Ovaj Zakon je dokaz da samo b... plaćaju osiguranje. Nažalost jedan od tih sam i ja sam.

VL
MY
mycropht
21:17 11.09.2020.

Stalno guraju sliku iste zgrade. Nije samo potres ubio djevojčicu u Đorđićevoj nego i Bandić i pajdaši. Pogledajte na Google street view kako je zgrada izgledala 2011. i shvatit ćete da je kriv onaj tko je dozvolio da se živi u zgradi koju treba samo ružno pogledati pa da se sruši.

VL
DD
ddh
11:54 12.09.2020.

Arhitektii su poceli bitku za raspodjelu arhitenktoskog kolaca (honorari), pa su sada poceli "mudrovati". Reglement tog zakona sa osnivanjem centralnog fonda za upravljanjem obnovom Zagreba i nadzorom i kontrolom trosenja poreznog novca je ispravna. Arhitekti, ukoliko ih sposobnih za to ima, izradjuju projektnu dokumentaciju i troskovnike, te predkalkulaciju za pojedine vrste radova i dostavljaju te troskovnike sa predkalkulacijom lclü0uredu za nabavu. Taj ured raspisuje te radove i skupja ponude. Te ponude vrednjuju arhitekti i predlazu uredu za nabavu izvoditelja radova. Taj prijedlog se onda salje u fond za nadzor obnove koji dodjeljuje suglasnost o izboru izvodjaca i to salje uredu za nabavu, koji onda sklapa ugovor sa izvodjacem. Dakle tu je ugradjena trostruka kontrola izbora izvodjaca. To su samo grube nijanse. A svi koji vicu korupcija, korupcija su lopovi koji vicu radi toga jer ne dobivaju priliku da kradu. A nekakva kontrola kroz Sabor je bezsmislena. To je gradjevinarstvo, to je gtadjevinska tehnika i to je posao za drzavnu reviziju i za profesionalce, a ne za orkestar laika poput Tomasevica ili Grmoje.

VL
SP
Spezzi
20:55 11.09.2020.

A što nas košta obećati. Već se pokazalo da narod pamti najdulje 2 mjeseca. nakon izbora ćemo drugačije.

VL
KK
Kika- Kuja- Štrumfeta
20:41 11.09.2020.

Fuckas zakon, pljacka moze poceti.

VL
BO
BoljiGradovi
00:05 14.09.2020.

Arhitekti dansnjice su likovno nepismeni. Spasimo Zagreb!

VL
Avatar Dara iz Jasenovca
Dara iz Jasenovca
20:56 11.09.2020.

Biće grabaže.

VL
AD
adler77
09:09 12.09.2020.

Ništa ljudi ne ocekujte od kradezea😜

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.