Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
morao odstupiti

Argentinski ministar zdravstva se cijepio preko reda, predsjednik odmah zatražio ostavku

FILE PHOTO: COVID-19 vaccines arrive in Argentina
MATIAS BAGLIETTO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
20.02.2021.
u 07:25

Garcia je putem Twittera priznao kako su određene osobe mogle izbjeći redovnu proceduru vezanu uz cijepljenje zbog "nenamjerne konfuzije" u njegovu uredu dok je on bio odsutan.

Argentinski ministar zdravstva Gines Gonzalez Garcia podnio je ostavku na svoju dužnost nakon što je otkriveno kako su neke osobe do cjepiva protiv virusa COVID-19 došle preko veze.

Garcia je putem Twittera priznao kako su određene osobe mogle izbjeći redovnu proceduru vezanu uz cijepljenje zbog "nenamjerne konfuzije" u njegovu uredu dok je on bio odsutan.

Iz povjerljivih izvora saznaje se kako je argentinski predsjednik Alberto Fernandez zatražio ostavku ministra zdravstva nakon javnih optužbi kako je barem 10 osoba primilo cjepivo ne poštujući redovnu proceduru, a među njima je bio i poznati stariji novinar Horacio Verbitsky koji je izjavio da je cijepljen nakon što je izravno razgovarao s ministrom.

"Nazvao sam svog starog prijatelja Ginesa Gonzaleza Garciju i on mi je rekao neka odem u bolnicu Posadas po cjepivo", kazao je Verbitsky u razgovoru za jednu radijsku postaju.

Ranije ovoga mjeseca u Peruu su sa svojih pozicija morali otići ministri zdravstva i vanjskih poslova zbog toga što je otkriveno da su brojni dužnosnici cijepljeni i prije no što je započeo nacionalni imunološki program, a zato je otvorena i kriminalistička istraga protiv bivšeg predsjednika.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
07:47 20.02.2021.

A kod nas?

ST
stefj
07:54 20.02.2021.

Dobar primjer, za smirivanje javnosti... Kod nas je problem da ne postoji red, da ne postoje liste, pa nitko niti ne može ići preko reda. Ne možete očekivati da vojska starčeka sjedi doma uz telefon u niskom startu, a i teško je očekivati da će obiteljski liječnik zvati sve redom žele li se cijepiti... Potrebno je pod hitno napraviti on-line registar cijepljenja, da se prijave svi koji žele, te da se s vrha tog registra onda zovu ljudi u slučaju kada ostane višak... Pogledajte sad onaj idiotizam u Varaždinu. Hvalio se Čačić kako se nije htio cijepiti preko reda i slične gluposti. A koji je rezultat toga? To da se bacilo 5 doza cjepiva... Bolje da se nitko ne cijepi, nego da imam problema s medijima... Hrvatska...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije