Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Beograd na vodi'

Arapi ulažu preko 3 milijarde dolara u Vučićev projekt iz kampanje!

Beograd na vodi
Foto: screenshot/youtube
1/2
18.01.2014.
u 23:19

Projekt "Beograd na vodi" još je u kampanji za parlamentarne izbore 2012. godine predstavio tadašnji potpredsjednik Srpske napredne stranke, a danas potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić.

Investitori iz Ujedinjeni Arapskih Emirata spremni su uložiti više od 3 milijarde dolara u projekt "Beograd na vodi", pišu srpski mediji.

Mohamed al Abbar, predsjedavajući investicijske tvrtke "Emaar properties" koja je u Dubaiju podigla najvišu zgradu na svijetu Burj Khalifa danas je u Beogradu projekt predstavio potpredsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću. Potpredsjednik srpske Vlade je rekao da bi uz realizaciju ovog projekta te rast autoindustrije i poljoprivrede, Srbija sigurno izašla iz krize. Prva faza ovog velikog projekta mogla bi biti započeta već krajem godine. Al Abbar je rekao da još treba dovršiti detalje poput lokacija za parkove, ambulante, trgovačke centre i ostale objekte na kojima će se "odvijati život na rijekama".

Stvaraju novi moderan grad

- Kada imate ovako opsežan projekt kao što je ovaj tada zaista pokrećete ekonomiju prema naprijed jer potičete gotovo sve njezine sektore kao što su ugostiteljstvo i turizam - rekao je al Abbar i dodao kako je "Beograd na vodi" za njegovu kompaniju jedan od najvažnijih projekta. Dodao je da se radi o opsežnom projektu koji će biti na zanimljivoj lokaciji i čime se "može stvoriti moderan grad, uz nove tehnologije, dizajn i građevinarstvo".

- Zaista je nevjerojatna veličina prostora na kojem možemo napraviti grad koji će odisati modernim izgledom, imati napredne usluge gdje će biti korištene najmodernije tehnologije, dizajn, konstrukcije, a istovremeno omogućiti stil života koji bi trebao izgledati kao za ljude u budućnosti - rekao je al Abbar čija tvrtka bi trebala raditi "novi grad" u Beogradu na prostoru od 80 hektara.

Vučić pred izbore predstavio projekt

- Ovaj projekt znači oporavak građevinske industrije. U ovom trenutku razmišljamo o 1,5 milijuna kvadrata stambenog i poslovnog prostora - rekao je predsjednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali. Tvrtka "Eagle Hills" planira u Beogradu izgraditi centar "svjetske klase", a usredotočit će se na izgradnju modernog gradskog centra sa objektima "mješovite namjene", uključujući stambene i komercijalne nekretnine, trgovačke centre, objekte maloprodaje, ugostiteljstva, obrazovanja i zdravstvene centre.

Projekt "Beograd na vodi" još je u kampanji za parlamentarne izbore 2012. godine predstavio tadašnji potpredsjednik Srpske napredne stranke, a danas potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić.

>>Vučić strgao vrata i vikao na direktore: Bando lopovska!

>>Aleksandru Vučiću od ožujka apsolutna vlast

Komentara 40

Avatar žič
žič
08:30 19.01.2014.

oni imaju arape i milijarde a mi perkovića...hočemo izboreeeeeeeeeeeeeee

CR
Croasan
09:27 19.01.2014.

I dok naši političari ljetuju po egzotičnim arapskim krajevima, a na traženje strateških partnera ih se veslom tjera ( i nikako da ih nađu ), istovremeno arapi kod istočnih susjeda ulažu milijarde u vojnu industriju, poljoprivredu (navodnjavanje) građevinski sektor iski sektor i t.d. I onda će nas naši lumeni uvjeravati da rade za dobrobit Hrvatske .

TO
tomislav2013
07:27 19.01.2014.

osobno ne volim Vucica, al je sudjelovao u dogovorima s Kosovom, prema kojima se Srbija za vjecno odrekla "koljevke Srbije". Sada salje u zatvor srpske tajkune poput Miskovica, i pokrece postupke protiv Milosevicevih ubojica novinara. Rekao je da je za Srbiju najvazniji privredni napredak, i angazirao je zapadne gospodarstvene strucnjake, poput bivseg francuskog sefa Medjunardnog monetarnog fonda, ko savijetnike. Zbog Vucica, Docim za neke Balkance, najvazniji prioritet je razbijat ploce se pogresnim pismom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije